Hopaport'tan Rusya'ya Mden İhracatı Devam Ediyor

Erzurum’dan Hopa Limanına getirilen 1.929 Ton Perlit madeni Rusya’ya gönderildi.

 Hopa Limanından Rusya’ya Maden ihracatı devam ediyor. Erzurum’un Pasinler ilçesinden volkanik kayalıklardan çıkartılan ve KALEBLOKBİMS Fabrikalarında işlenip paketlendikten sonra Hopa Limanı'na getirilen Perlit madeninin üçüncü partisi olan 1.929 Ton Perlit Madeni ATAKA DIŞ TİC. tarafından Temel Reis isimli gemiye yüklendikten sonra Rusya’ya ihraç edildi.

Perlit madeni İzolasyondan, Gıda, Kimya, Deterjan sanayine kadar birçok alanda kullanılıyor. Hopaport satış ve pazarlama departmanının çok yönlü ar-ge çalışmaları kapsamında liman üzerinden elleçlenebilecek ürün çeşitliliğini artırma çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalar da peş peşe meyvesini vermeye devam ediyor.

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de çalışmalar hakkında verdiği bilgi de Hopaport olarak tüm departmanlarıyla limanda iş hacmini yükseltmeye çalıştıklarını, bu anlamda birçok projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalara devam ettiklerini, 2016 yılında da Hopaport olarak meyvesini almaya başlayacaklarını söyledi.

Hopa Limanının kendine has özellikleri ile birçok değişik ürünü değişik rıhtımlarda aynı anda elleçleme kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Genel Müdür Özer “Tank terminalimiz, Tahıl Terminalimiz, Çimento terminalimizin yanı sıra Genel kargo-proje yükleri-kömür-kireç-çimento vb. ürünleri de aynı anda elleçleyebiliyoruz.

Limanımızda her geçen gün gelen gemi sayımız artarken, dikkat çekici gelişmede gelen gemilerin tonajlarının da yükselmeye devam etmesi oldu. Limanımıza 36 bin ton’luk gemide son olarak bunun örneğidir. Türkiye’de son yılarda deniz taşımacılığındaki gelişmeler ve deniz yolu ile taşınan yük miktarında görülen artışın bir yansımasını da Hopa Limanı olarak biz yaşıyoruz. 2015 yılı için önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşma anlamında çalışmalarımız devam ediyor.

Hopaport iş hacmi içinde ithalat ağırlıklı yerini korurken, bölgenin en önemli sıkıntısı ihraç ürünü çeşitliliğinin kıt olmasıdır. Bölge en kısa sürede kendi ürünlerini dünya pazarlarına sunma adına çalışmalarını yoğunlaştırmalıdır. Bu konuda TSO’larına da ciddi sorumluluklar düşmektedir. Artvin ve bölgemizin kaynakları rantabl olarak değerlendirilmeli, il dışında bulunan işadamlarımızın da kendi doğup büyüdükleri ata topraklarına yatırım yapmalarının önü açılmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim