HOPA BİR İLK’İ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ: HOPA-SOCHİ FERİBOT SEFERLERİ BAŞLADI.

Hopalı bir denizcilik firmasının girişimleri ile başlatılan Hopa-Sochi Feribot seferleri ilgi görüyor.



DenizHaber HOPA-Doğu Karadeniz’de önemli bir ulaşım koridoru üzerinde bulunan Hopa’da sınır ticareti günlük yaşamı da önemli ölçüde etkiliyor. Gürcistan-Azerbeycan ve Rusya ile yaşanan ticari yoğunlukda sürekli “neleri yapabilirizi” tartışan Hopalılar bir ilke daha imza attı.

Hopa da uzun yıllardır Deniz ticareti yapan Tekin Denizcilik şirketinin girişimleri ile Hopa-Sochi Feribot seferleri başladı. Haftada 2 gün karşılıklı Feribot seferlerine de ilgi beklenenin üzerinde gerçekleşti. Özellikle Gürcistan ile Abhazya arasında yaşanan gerginlik ve ulaşım koridorunun kapalı olması Rusya ile ticaret yapanların ve sınır ticareti yapmak için Türkiye’ye gelenlerin işlerini de önemli ölçüde rahatlattı.

 Tekin Denizcilik ortaklarından Tekin Atatselim “Biz bir hizmeti ülkemize, bölgemize ve ilimize getirelim istedik. BDT ülkeleri ülkemiz açısından gerçekten önemli konumdalar ve ticari anlamda da her geçen gün artan bir iş hacmi mevcut. Biz bu durumu tespit ettik, gerekli ön çalışmaları yaptık ve bu projenin rantabl olduğuna karar vererek uygulamaya soktuk. Şu an haftanın iki günü, Pazartesi ve Perşembe günleri karşılıklı seferler yapıyoruz. İhtiyaç olduğunda bu sayıyı artırmak imkânımız da mevcut” dedi.

Hopa Liman sahası içinde Park Denizciliğe ait yolcu taşıma ünitesini de kullanan ve bilet satışını de vergi dairesi altında Demiray Demirbaşa ait Turizm acenteliğin da yapan Tekin Denizcilik tarafından başlatılan uygulama Hopa iş dünyasından da destek gördü. Hopa TSO meclis başkanı Hakan Toker “Bölgemiz ve Artvin’imiz-Hopa’mız adına önemli bir adım atılmıştır. Yapılan bu girişim Hopa’ya önemli bir artı puan kazandırmıştır. Bu projenin önüne engel çıkartılmaması ve her alanda gerekli desteğin sağlanmasından ülkemiz ve Artvin’imiz karlı çıkacaktır. Projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Tekin Denizcilik İşletmesi ortaklarından Tekin Ataselim yapılan girişimin tamamen iyi niyetle başlatılan ve Hopa’nın ve bölgenin menfaatleri düşünülerek adım atılan bir proje olduğuna dikkat çekerek “Ancak bu projeyi hayata geçirdiğimiz andan itibaren rahatsız olan çevrelerde oldu. Ülkemize ticaret yapmak için gelen herkese farklı ve suçlu gözle bakma alışkanlığımıza son vermeliyiz. Bugün Akdeniz ve Ege sahillerinde Turizmin önündeki bütün engeller bir bir kaldırılmıştır. Aynı şey İstanbul içinde geçerlidir. Ancak ne hikmetse oralardaki serbestlik Doğu Karadeniz’e geldiği zaman yeniden canlandırılmaya çalışılmıştır. Ülkemiz bu anlayıştan dolayı bavul ticaretinde her geçen gün Pazar payını kaybetmeye devam etmektedir.  Feribotumuzla Hopa’ya kadar gelenlerin üzerinde yapılan kontrollerin yasal sınırlar içinde kalmasını, gereksiz formalitelerin öne sürülerek gelen yolcularımızdan bir kısmının geri gönderilmesi uygulamasını tasvip etmiyoruz. Bu engellemelere son verilmesini bekliyoruz.” dedi.

Hayati Akbaş- DenizHaber Hopa

 

Editör: TE Bilişim