HOPAPORT’un bu defaki ziyaretçileri Artvin Çoruh Üniversitesi, Hopa Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü öğrencileri oldu.

HOPAPORT İGS uzmanı Emine Gümüşkaya ve Operasyon Terminal Şefi Mustafa Ahmetoğlu tarafından karşılanan öğrencilere ilk olarak Liman sahası gezdirilerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Ziyaret sırasında öğrencilerin sordukları sorulara cevap veren HOPAPORT personeli ne de öğrenciler teşekkür etti.

Liman sahası gezisi ardından Liman toplantı salonuna geçildi. Burada Emine Gümüşkaya ve Mustafa Ahmetoğlu tarafından öğrencilere HOPAPORT’un tanıtımı ve liman sahasında bulunan tesisler ve yapılan işler hakkında ayrıntılı bilgiler sunum eşliğinde verildi.

Toplantıda son yıllarda Dünya Denizcilik sektöründeki gelişmelere paralel Ülkemizde de ciddi gelişmelerin yaşandığını, peş peşe yapılan yeni limanlarda yüksek tonajlı gemilere hizmet verilmeye başlanırken, mevcut limanlarında buna paralel kendilerini yenilemeye devam ettiklerini, HOPAPORT’un da bu anlamda milyon dolarları bulan masraf kalemleri ile liman sahasında yenileme yapmaya devam ettiğini, buna paralel yeni yeni terminalleri de hizmete aldığını, geçtiğimiz yıl Çimento terminalini devreye soktuklarını, bu yılda LPG terminalini hizmete alma girişimlerinin devam ettiği açıklandı.

Öğrencilere Limancılık ve Denizcilik sektörünün zor ama zor olduğu kadar çok cazip ve zevkli bir meslek olduğunu, bu sektörde sayısız sayılabilecek bölümlerin olduğunu, denizde-gemide-sahada-operasyonda-lojistikte-muhasebede olduğu gibi çok geniş alanda nitelikli eleman ihtiyaç olduğu anlatılarak, bu konu da HOPAPORT olarak her alanda yardımcı olmaya hazır oldukları ifade edildi.

GENEL MÜDÜR ÖZER “HOPA’DA ACİLEN DENİZCİLİK LİSESİ AÇILMALIDIR”

İş gezisi için İl dışında bulunan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de daha sonra öğrencilerin ziyareti hakkında bir değerlendirme yaparak “Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünün ilçede açılmasının çok önemli bir karar olduğunu, aslında bu okulun alt yapısını oluşturma anlamında Denizcilik Lisesinin ilçede açılmasının zamanının geldiğini söyledi.

Bölgede Hopa-Rize ve Trabzon Limanlarının bulunduğunu, son dönemlerde Denizcilik sektöründe ciddi gelişmelerin yaşandığını, Limanlarda modernleşme ve peş peşe yeni yatırımların yapılmasına paralel gemi sayısında da ciddi artışlar yaşandığını ifade ederek “Gerek gemilerde çalışacak bilgili personel ve gerekse Limanlarda bilinçli olarak yetişen personele ciddi anlamda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu anlamda Hopa MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünden mezun olan öğrencilerde bizler açısından istihdam edilecek birer nitelikli personel olarak düşünülebilir.

Limanımızı ziyaret eden öğrencilerime hoş geldiler diyor, gelecekte bu ziyaretlerin daha sık gerçekleşmesini ümit ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim