HOPAPORT’UN BU DEFAKİ MİSAFİRİ TCSG 701 SAHİL GÜVENLİK GEMİSİ OLDU.

Hayati Akbaş- HOPA-Hopa limanının bu defaki misafiri Sahil Güvenlik gemisi oldu. TCSG 701 Dost Askeri Gemisi bir günlük ziyaret kapsamında Hopa Limanına demir attı.

Hopa Limanına demir atan Sahil Güvenlik Gemisini karşılayan Hopa Sahil Güvenlik Bot komutanı vekili Oskay Masatçı oldu. Daha sonra Artvin Valisi Kemal Cirit beraberinde İl Jandarma Komutanı ve il Emniyet müdürü olduğu halde geldiği Hopa Limanında. TCSG 701 Dost Askeri Gemisini ziyaret etti. Ziyarette Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Hopa İlçe Emniyet Müdürü Engin Duru, Hopaport Genel Müdürü Meriç Özer’le birlikte gemiye çıktılar.

 TCSG 701 Dost Askeri Gemisi Güvertesinde Gemi komutanı SG Binbaşı Ertuğrul İsmet Bayır. SG Trabzon Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Sinan Mamak ve SG Karadeniz Bölge Komutanı SG Kurmay Kıd. Albay M. Zeki Bodur tarafından karşılandılar. Vali Cirit gemi komutanına Artvin’e ve Hopa Limanına “Hoş geldiniz” dedi

Gemi Helikopter hangarında Gemi komutanı tarafından. TCSG 701 Dost Askeri Gemisi hakkında verilen bilgilendirme brifinginde sahil güvenliğin öncelikli insani görevi olan denizde arama kurtarma faaliyetlerinin özellikle açık denizlerde ve ağır deniz ile hava şartlarında etkinlikle icra edilmesine imkan sağlamak olduğu ifade edilerek  "1700 Tonluk Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi" projesi başlatıldığı hatırlatıldı. Proje kapsamında halen inşası devam eden dört adet gemiden ilki olan TCSG Dost'un 9 Haziran 2010 tarihinde denize indirildiği,  seyir safhası kabul testlerinin olumlu sonuçlanması sonrası 2013 yılında teslim alındığını, gemi bünyesinde 80 personelin görevli olduğu ifade edildi.

Brifingde "Açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra yangın söndürme, çevre kirliliği ve kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabilecek donanıma sahip olan bin 700 tonluk sahil güvenlik arama kurtarma gemisinin, helikopter iniş kalkış ve taşıma kabiliyetine de sahip olduğu belirtildi.. Projenin ilk gemisi olan TCSG Dost Askeri gemisine 7 Şubat 2012 tarihinde AB 412 EP Sahil Güvenlik helikopteri ile ilk defa gece ve gündüz şartlarında iniş ve kalkış testleri başarılı olarak icra edildiği ifade edilerek gemi hakkında tanıtım filmi gösterildi.

Daha sonra Gemi Komutanı tarafından Vali Cirit ve beraberindekilere gemi gezdirilerek çeşitli bilgiler verildikten sonra komutan tarafından ziyaretçilere öğle yemeği verildi.

Yemek sonrası Vali Cirit, İl Jandarma ve emniyet müdürü de gemiden ayrıldılar.
 

Editör: TE Bilişim