Hopa Denizcilik Lisesi İstiyor

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek başkanlığında gerçekleştirildi.  

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek başkanlığında gerçekleştirildi. HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, HOPAPORT Lojistik Danışmanı Atilla Yıldıztekin, HOPAPORT Satın Alma Uzmanı Kaan Naili, Emekli İlköğretim Müfettişi Hasan Azaklı, Hopa TSO Y.K. Üyesi Tayfun Yazıcı’dan oluşan kurul TSO Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Akyürek Yüksek İstişare Kurulu’nun görevleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Kurul üyelerinin tanıtılmasının ardından istişare kurulunun çalışmalarında odaklanacağı konular hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilerek yol haritası ortaya konuldu. Bölgesel Sektörel Kalkınma Planı hazırlanması, ilçe ekonomisinin itici gücü olan lojistik sektörü için mastır plan hazırlanması, 2. Lojistik çalıştayının gerçekleştirilmesi ve takvim belirlenmesi, ilçe tarihi hakkındaki kaynakların bulunması ve bir arşiv oluşturulması, oda bünyesinde konferans ve seminerlerin düzenlenmesi, sosyal medyanın etkin kullanımı ve Denizcilik Meslek Lisesinin ilçeye kazandırılması konuları toplantıda masaya yatırıldı. 

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer Hopa’nın bir denizle sınırı olan sahil ilçesi olduğunu ama bu konumunun Hopa Limanından başka sağlıklı değerlendirmede noksan kaldığını ifade ederek “Ülkemizin önemli limanlarından biri İlçemizde bulunuyor. HOPAPORT olarak ciddi bir istihdam oluşturuyoruz. Ancak nitelikli eleman konusunda diğer limanlarda olduğu gibi bizde sıkıntı çekiyoruz. Girişimlerimiz sonucu AÇÜ, Hopa Meslek Yüksek Okulunda Liman ve Denizcilik İşletme Bölümünün açılmasını sağladık. Şimdi sırada bu okula öğrenci kazandırma ve daha da gelişimini büyütme anlamında İlçemize bir Denizcilik Lisesi kurulmasına geldi. Bu konuda önümüze ciddi bir çalışma takvimi koyarak ilgili kişi, kurum ve siyasilerle görüşmelerde yaparak en kısa sürede Hopa Denizcilik Lisesinin İlçemize kazandırılmasını sağlamaya geldi” dedi. 

HOPAPORT Lojistik Danışmanı Atilla Yıldıztekin’de “Hopa’ya hep sevinerek geliyorum, bu güzel ve sınırsız olanakları bulunan ilçenin gelişimine yön verecek yeni bir kalkınma planı hazırlanması konusunun değerlendirilmesini ümit ediyorum. Lojistik, Sanayi, Turizm, Dış Ticaret, Gümrük konuları aslında belli bir program önümüze konduğunda birbirini tamamlayan sektörlerdir. Hopa Serbest Bölgesini faaliyete geçirmek, kruvaziyer gemilerinin Hopa’ya gelişini sağlamak, Global firmaların Hopa Temsilciliğini daha da bilinçli yapmak hep bu gelişime katkı sunacaktır.  

İlçede ciddi ve duyarlı STÖ’lerin olması önemli bir avantajdır. Bu birliktelik dalga dalga ilçede her kesimi kapsayacak topyekûn kalkınma projelerinde de itici bir rol oynayacaktır. 

Bir diğer nokta Lojistik Çalıştayıdır. Kendi küçük ismi büyük bir İlçenin böylesine önemli bir organizasyonu başarıyla sürdürmesi çok önemlidir. Ulusal ve Uluslararası bazda iş yapan çok uluslu ve yerli firmalarımızın da gözü bir anda Hopa’ya dönmüş ve dönmeye de devam edecektir. İşte Hopa Limanı, Sarp Gümrük Kapısı, elde mevcut 1.500 e yakın TIR filosu, ciddi bir Turizm yatak kapasitesine sahip olunması ilçenin kalkınmasında önemli etkenlerdir. Bize düşen proje üretmek, takip etmek, koordine etmektir. Bu konuyu bilinçli takip edecek bir sekretaryanın oluşturulması bunun ilk adımı neden olmasın” diye konuştu. 

Kurul üyelerinin fikirlerini ortaya koyduğu ve iş bölümünün gerçekleştirildiği toplantının son kısmında çalışmalar için takvim belirlendi ve kurulun üç ay sonra tekrar toplanarak gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendirmesine karar verildi.   

Editör: TE Bilişim