NATO'ya Bağlı Hollanda Savaş Gemisi Alanya'da

Birleşmiş Milletler (BM) adına Barış Gücü'nde görevli olan Hollanda fırkateyni F828 savaş gemisi, 140 askeri ile Alanya Limanı'na demir attı.

Savaş gemisi akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Alanya'ya geldi. Alidaş'a demirleyen gemiden 20'şerli gruplar halinde çıkan askerler, 5 gün süresince çarşı izni yapacak. Askerlerin yaklaşık 3 ay sonra ilk kez karaya çıktığı öğrenildi. Bugüne kadar tüm izinlerini Kıbrıs'ta geçiren gemi mürettebatı, ilk kez bir Akdeniz limanına demir attı. Gemi kaptanlarının rotayı Limasol limanı'ndan Alanya'ya çevirmesindeki en büyük etken, Alanya gecelerinin renkli olması olarak gösterildi. Hollandalı askerler 5 gün süresince kalacakları Alanya'da bol bol alışveriş yapacak, geceleri de disko ve barlarda eğlenecek. Gemiden inen askerlerden Marc Barczuk, "Alanya'yı eğlence dünyasından tanıyorum. İyi bir dinlenmenin ardından alışveriş yapmayı planlıyorum" dedi. Teun Bceeds adlı asker, "Alanya'da eğlenmek ve tatilin tadını çıkarmak gerekiyor" derken; arkadaşı Lars Gade, "Alanya'da gece hayatının tadını çıkarmak gerekiyor. Türk kızları gerçekten çok güzel. Alanya geceleri renkli olduğu kadar kızlarla da bir harika" ifadelerini kullandı.

 Öte yandan, limana yaklaştıktan sonra gemiye gıda ve yakıt ikmali yapıldı. Gemiyi Alanya Kaymakamı Hulisi Doğan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve Hollanda Antalya Konsolosluğu'ndan bir grup yetkilinin ziyaret ettiği öğrenildi. Hollandalı askerlerin Ağustos ayı içinde de 5 günlük tatil için yine Alanya'ya gelecekleri kaydedildi.

Alıntı: Haberler.com 

Editör: TE Bilişim