Hızlı Tren Fabrikası Yeni Yıla Girmeden Açılacak

Türkiye-Kore ortaklığı ile kurulan Türkiye'nin ilk Hızlı Tren Fabrikası yeni yıla girmeden açılacak.

Sakarya'da, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ) bahçesinde kurulan Hızlı Tren Fabrikası'nın bina inşaatı bitirildi. İç tefrişatı yapılan fabrika yeni yıla girmeden açılacak. Fabrikanın yönetici kadrolarına 12 Koreli ve 11 Türk olmak üzere 24 mühendisin istihdamı yapıldı. İşçi alımının da başladığı fabrikaya ilk etapta 200 işçi alınacak. Açılışı için son hazırlıkların yapıldığı fabrikanın çevre düzenlemesinde de sona gelindi.

Fabrikanın kurulması-işletilmesi için ihtiyaç duyulan her türlü teknoloji Eurotem firması tarafından sağlanacak. Fabrika tam faaliyete geçtikten sonra Türkiye'de teknolojisi bulunmayan her türlü elektrikli tren dizileri, hızlı tren vagonları, hafif raylı araçlar üretilecek. Senede yüzde 35 -42 yerli payı ile 50 araç üretimiyle faaliyete başlayacak olan fabrika, yerli üretim oranını her yıl artıracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim-Yenikapı arasında işleteceği 92 metro aracının üretimiyle ilgili olarak Eurotem ve Türkiye Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ) arasında işbirliği anlaşması geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı. Kore'den getirilecek metro gövdesinin tüm iç teşrifatı hızlı tren fabrikası ve TÜVASAŞ'ta yapılacak. Anlaşma metnine TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ile Eurotem Genel Müdürü Gıl Young Chung imza koymuştu. 127 milyon dolar tutarındaki metro üretimi 18 ayda tamamlanacak. 

sondakika.com

Editör: TE Bilişim