"Hızlı Feribotla Bursa ile İstanbul Birleşti"

Bakan Yıldırım, tarihi belediye binasındaki ziyarette yaptığı konuşmada, Bursa'nın üreten bir şehir olduğu gibi tarihi ve kültürel değerleri itibariyle de ülkenin en gözde şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Gerçekleştirilen projelerle hızla gelişen Bursa'nın İstanbul'la da adeta bütünleştiğine dikkati çeken Bakan Yıldırım, "90'lı yılların sonunda başlattığımız deniz otoyolu hamlesine Bursa'yı da dahil ettik. Hızlı feribot projesi sayesinde bugün Bursa'dan İstanbul'a gitmek, Bostancı'dan Aksaray'a gitmekten daha kolay hale geldi" dedi.
 
Bursa'da 20 kentin valisinin katılımıyla gerçekleştirilen Bölgesel Değerlendirme Toplantısı'nda kentlerin ulusal ağa bütünlük sağlayacak yol önceliklerinin belirlendiğini anlatan Bakan Yıldırım'ın, önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak İzmir-Bursa otoyolu ile Bursa'nın Avrupa, Ege ve Anadolu'ya açılma imkanı bulacağını söyledi. Bakan Yıldırım, demiryolu ile ilgili ise Bursalıların heyecanlı bekleyişinin bir süre daha devam edeceğini belirterek, yakın vadede önemli gelişmelerin sağlanacağının altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bakan Yıldırım'ın, katılımıyla düzenlenen toplantıyla, Bursa'ya adeta devlet çıkarmasının yapıldığını ve önemli kararlar alındığını söyledi. Başkan Şahin, Bursa'daki toplantıda 3 bin kilometrelik daha birleşik yolun startının da verildiğini hatırlattı. Bursa'da hayata geçirilen ve planlanan projelerle ilgili bilgi veren Başkan Şahin, hızlı feribot projesinin ruhsatlandırılması sırasında gösterdiği kolaylıktan dolayı Bakan Yıldırım'a teşekkür etti. Bursa'da dördüncü büyük kente yakışır hizmetleri hayata geçirmeye özen gösterdiklerini belirten Başkan Şahin, Bakan Yıldırım'a ziyaretinden ötürü bir de çini vazo hediye etti.

haberler.com

Editör: TE Bilişim