Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında açık bulunan Bakanlık Müşavirliğine, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Mehmet Mehdi Gönülalçak, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğüne ise Bakanlık Müşaviri Hızırreis Deniz'in ataması yapıldı.

20 Eylül 2016 Tarihli ve 29833 Sayılı Resmî Gazete'de yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın imzalarını taşıyan üçlü Kararname'lerden 438 Sayılı olanı ile Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, açık bulunan 1. Derece Kadrolu ve +3600 Ek Göstergeli Bakanlık Müşavirliği'ne atanırken; 563 Sayılı Kararname ile de 1. derece Kadrolu ve +6400 ek göstergeli Deniz ve İç Sular Genel Müdürlüğü'ne, Bakanlık Müşaviri Hızırreis Deniz'in atanması uygun görüldü. 
 

Hızırreis Deniz kimdir?

1963 Trabzon Beşikdüzü doğumlu olan Hızırreis Deniz 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Gemi Makinaları Mühendisi olarak mezun oldu.

Türkiye Gemi Sanayi Pendik Tersanesi’nde mühendis olarak göreve başlayan Hızırreis Deniz, kontrol Mühendisliği ve danışmanlık yaptıktan sonra, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde görevlerinde bulundu.

Daha sonra Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürlüğüne atanan Hızırreis Deniz, 17 Eylül 2014 tarihinde görevden alınarak, yerine Mehmet Kırdağlı getirilmişti. 

Editör: TE Bilişim