Hızır Sofuoğlu gemisi mürettebatı; gemiye İngilizce 'HELP' (İmdat) yazılı pankart asmıştı.

Ürdün'ün Akabe Limanında borcundan dolayı rehin tutulan Hızır Sofuoğlu gemisinin mürettebatı, DenizHaber'e "İmdat, yardım edin" mektubu göndermişti.

Mürettebat, 5 aydır Ürdün'ün Akabe Limanında demir sahasında insani koşulların en kötü olduğu ortamda yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ancak kendileriyle hiç ilgilenilmemesi, şirket yetkililerinin de iddia ettiklerine göre telefonlarına çıkmaması, moralleri bozmuş, umutları tüketmişti.

Konsolosluk yetkilisi 'Gemiyi Yakın' dedi iddiası

DenizHaber.Com'a konuşan Hızır Sofuoğlu gemisinde stajyer olarak bulunan Kocaeli Üniversitesi Denizcilik MYO 2. Sınıf Öğrencisi İsmail Aksoy'un babası Hüzeyin Kasoy; 'Hızır Sofuoğlu gemisini yaktılar ihbarını aldıkları'nı söyledi. 

İsmail Aksoy; gemi mürettebatına 'Ancak gemiyi yakarsanız buradan kurtulursunuz' fikrini bir konsolusluk yetkilisinin verdiğini iddia etti.

Hüseyin Aksoy; DenizHaber.Com editörüne oğlu İsmail Aksoy'dan gelen telefon mesajını gösterdi. Mesajda; 'Baba gemi yandı herkes kurtuldu daha sonra ararım merak etme' yazılı. 

Gemi kaptanı tarafından gönderilmiş olması muhtemel bir başka mesajda ise; 'Numarayı arıyorsunuz ama fakat telefon bozuk tüm personel iyi yaralı bile yok limandayız bizler iyiyiz merak etmeyin Kaptan' yazıyor. 

 

Editör: TE Bilişim