Hitler'le aynı pencereden bakıyor

Samsun'da denizcilik sektöründe çalışan Tuncer Üçüncüoğlu, Alman ırkçı diktatör Adolf Hitler'in 'M.V. Regina Maris' adlı özel yatının 6 pencere çerçevesini aynı işleviyle işyerinde kullanıyor

GEMİ PARÇALARI KOLEKSİYONU YAPIYOR

Samsun’da Ulusoy Denizcilik A.Ş. ve Karadeniz RO-RO Karadeniz Sorumlusu Tuncer Üçüncüoğlu (70), 15 yıl önce gemilerden antika parçalar toplayıp biriktirmeye başladı. Tuncer Üçüncüoğlu, 2’nci Dünya Savaşı’nda 6 milyon Yahudi’yi öldüren Alman diktatör Adolf Hitler’in özel yatına ait parçalara da ulaştı. Hitler’in 1929’da özel olarak yaptırdığı ve yıllarca kullandığı ‘M.V. Regina Maris’ adlı yatı birçok kez el değiştirmişti.

YAT SÖKÜLÜRKEN GİDİP SATIN  ALDI

1997’de hurdaya ayrılan yat İzmir’de sökülmüştü. Bunu duyan Tuncer Üçüncüoğlu, gidip yatın pirinçten yapılmış 6 pencere çerçevesini o dönemki fiyatıyla 12 bin dolara satın aldı. Tuncer Üçüncüoğlu, çerçeveleri işyerine monte ettirdi.

Tuncer Üçüncüoğlu, “Pencerelerde Adolf Hitler ve yatının adının yazdığını görenler işyerimi ziyaret edip müze gibi geziyor. Antika gemi parçalarıyla dekore ettiğim işyerimde benim için en değerli parça Hitler’in pencereleri” dedi.

 

Editör: TE Bilişim