HİSARCIKLIOĞLU ARTVİN’DE

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim bugün petrolümüz yok, doğal gazımız yok ama müthiş bir girişimci ruhumuz var, biz onu keşfettik" dedi.

ARTVİN-DenizHaber- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim bugün petrolümüz yok, doğal gazımız yok ama müthiş bir girişimci ruhumuz var, biz onu keşfettik" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Artvin'de "Ekonomiye Değer Katanlar ve Vergi Rekortmenleri" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada zenginleşmenin yolunun girişimcilikten geçtiğini ifade ederek, "Ne kadar çok girişimcin varsa girişimci sayın ne kadar fazlaysa o kadar zenginsin demektir" diye konuştu.
Türkiye'de ekonomisi gelişmiş Anadolu şehirleri olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu şehirlerin başarılı olmasındaki tek gerçeğin şehrin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının beraber hareket etmesi olduğunu söyledi.

Hisarcıuklıoğlu, "ekonominin yıldızı" Türk iş aleminin önünün açılmasına her türlü desteğin verilmesini dilediğini belirterek, şunları kaydetti:  "Türkiye'nin geleceği için genç kızlarımızı ve erkek çocuklarımızı girişimci olarak yetiştirelim. Bu ikisini yapabildiğimiz takdirde bir kişinin kurtuluşunu sağlamış olacaksınız. Bunu sonucunda daha da zenginleşmiş oluruz. Türkiye, yılda 750 bin kişiye iş bulmak zorunda. Eğer 750 bin kişiye iş bulamazsak bunların hepsinin yükü üzerimizde olacak. 750 bin kişiye iş bulabilmenin yolu da Türkiye'de girişimci sayısının artmasına bağlı. Gençlerimizi de girişimci olma noktasında muhakkak desteklememiz lazım. Her yıl istihdam nüfusuna katılan 750 bin kişi var. On yıl sonra bu rakam bir milyon olacak. Bir milyon kişiye her yıl iş bulmak zorundayız. Bunun yolu da girişimci sayımızı arttırmaktan geçiyor. Bu çerçevede 81 ilde kadın ve genç girişimci kuruluşları kurduk."
Kadın girişimci oranın düşük olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, nüfusun yarısından fazlasının kadın olmasına rağmen girişimciler arasındaki oranın yüzde 6 olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, ülkenin geleceğinden umutlu olduğunu belirterek, "Türk özel sektörü olarak çok yol kat ettik. 30 yıl önce Türkiye 3 milyar dolar ihracat yapıyordu. Bunu yüzde 90'ı da tarım ürünüydü. Bugün Türkiye 152 milyar dolar ihracat yapar duruma geldi. Bugün petrolümüz yok, doğal gazımız yok ama müthiş bir girişimci ruhumuz var, biz onu keşfettik" diye konuştu.

Ülkelerin zenginlik yarışına girdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin de dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alması için zihniyetin ve sistemin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bunları yapabilirsek ülkeyi dünyanın birinci ekonomisi haline getiririz" dedi.

Editör: TE Bilişim