Hindistan'ın Mumbai şehri limanında demirli bulunan Hint Deniz Kuvvetleri'ne ait bir denizaltıda dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı. Mürettebattan 18 kişi denizaltıdan çıkamadı.

Neden oluştuğu hala belrlenemeyen patlama sonrası denizaltında geniş çaplı yangın çıktı. Birçok denizci kendi çabaları ile kurtuldu. 18 denizcinin ise denizaltının çıkışı olmayan bölümlerinde sıkışmalarından korkuluyor.

Deniz Kuvvetleri sözcüsü PVS Satish, bütün güçleri ile 18 denizciye ulaşmaya çalıştıklarını ve patlama ile alakalı bir soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. 'INS Sidhurakshak' adlı denizaltının 1986 - 2000 yılları arasında Rusya'dan alınan Club-S sınıfı güdümlü füze sistemli denizaltılardan olduğu öğrenildi. Denizaltı, 2010 yılında yenileme ve modernizasyon için Rusya'ya gönderilmişti.

Geçtiğimiz yıl da Hint ordusu Rusya'dan Nerpa adlı nükleer denizaltıyı 10 yıllığına kiralamış ve bunun için 1 milyar dolar ödemişti. Hindistan ordusunun yüzde 70'ini Rus savunma sanayisi oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim