Hindistan'da 770 balıkçı kayıp  

Hindistan'ın Tamil Nadu ve Goa eyaletlerinden avlanmak için iki hafta önce okyanusa açılan 770 balıkçıdan haber alınamadığı bildirildi.

Tamil Nadu eyaletinin Kanyakumari bölgesinin Chinnavillai, Vallanvillai ve Thuthur köylerinden iki hafta önce denize açılan 700 balıkçıdan hala haber alınamadı. Kendilerine ait teknelerle balık avına açılan balıkçıların açık okyanusta siklon kasırgasına rastladığı ve teknelerin alabora olması sonucu balıkçıların da boğulduğu tahmin ediliyor.

Bölgedeki balıkçılar birliği genel sekreteri John Aloysius, Karvar bölgesinden giden 61 balıkçıdan 53'ünün kurtarıldığını açıklarken geri kalanların ise boğulmuş olabileceğini söyledi. Aloysius Kasım ayı başında her biri 10-12 balıkçı taşıyan 250 teknenin avlanmak için okyanusa açıldığını duyurdu. Denize açılan 6 tekne Karnataka, Maharastra ve Goa açıklarında kurtarıldı.

Goa'dan da 68 denizcinin karadan 300 deniz mili açığa kadar açılmış oldukları tahmin ediliyor. Siklon kasırgasında boğuldukları tahmin edilen diğer balıkçıların aranmasına Hindistan deniz kuvvetleri ve sivil ekipler tarafından devam ediliyor.
 

Editör: TE Bilişim