Hindistan Gemilerine Sahip Çıkacak

DenizHaber.Com Özel- Hindistan; Aden Körfezinde korsanlık olaylarının önlenmesi için önemli bir adım atıyor. Hindistan Hükümeti, Aden Körfezi’ne 4 Savaş gemisi gönderecek.

Geçtiğimiz Salı günü  Hindistan Donanması’na ait gemilerden INS Tabar önemli bir başarıya imza atmış; Aden Körfezinde korsanların kullandığı ana gemilerden birisini batırmıştı.

Aden Körfezinde hint bayraklı veya personeli Hintli olan pek çok gemi kaçırıldı. Bunlardan sonuncusu geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Stolt Valor oldu.

Ayrıca Süveyş geçişinin Hindistan’a giden ticaret yolunun üzerinde olması ve buradaki saldırıların Hindistan’a yapılan ulaşımı zorlaştırması da Hindistan’ın bölgeyle ilgilenmesini zorunlu kılıyor.

Hintli  personele psikolojik test

Bu arada Hindistan; 15 Eylül günü kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde korsanlarca serbest bırakılan Stolt Valor adlı Hong Kong Bayraklı geminin Hintli mürettebatına sahip çıktı.

Geminin armatörü; Muscat Limanına bağlayan tankerin Hintli mürettebatına yaşadıkları şoku üzerlerinden atabilmeleri için psikolojik destek sağlayacak. Hintli mürettebata Hindistan’a dönmeden önce Muscat Limanında psikolojik destek sağlanacak.

Sendikalar bastırdı: INS Tabar’a destek gidecek

Hindistan hükümeti; kamuoyundan ve işçi sendikalarından gelen yoğun baskılar üzerine Aden Körfezinde  seyreden Hint Bayraklı gemiler ve diğer gemilerde çalışan Hindistan vatandaşı gemi mürettebatını korumak için INS Tabar’a ilave destroyerler gönderme kararı aldı.

Editör: TE Bilişim