Hindistan'ın önde gelen mali hizmet sağlayıcılarından olan ICRA Limited tarafından yayınlanan rapora göre, Hindistan'ın gemi söküm sektöründe 2009'dan bu yana yük taşımacılığı sektöründe görülen gerileme nedeniyle hurdaya ayrılacak gemi arzında artış görüldü.

Hindistan gemi söküm sektöründeki büyümenin ülkenin doğal coğrafi avantajları, olumlu hava koşulları ve ucuz iş gücü gibi etkenlere bağlı olduğu belirtildi.

ICRA raporunda, "kısa ve orta vadede düşen uluslararası navlun oranları ve 2012 sonrasında hacimde görülecek artış ile gemi söküm sektöründe orta vadede hurdaya çıkacak gemi arzında istikrar görülmesi bekleniyor. Küresel ekonomik senaryoda, navlun oranlarında toparlanmaya neden olacak önemli bir gelişme gemi söküm sektöründe bir gerilemeye neden olabilir" ifadelerine yer verildi.

Raporda, Hint gemi söküm şirketlerinin geçtiğimiz yıllarda, hurdaya çıkacak gemi arzındaki artış nedeniyle faaliyet gelirlerinde güçlü bir artış kaydettiği vurgulanırken, sektördeki kar marjlarının, sektörün düşük katma Değerli ve yüksek rekabetli doğası gereği genelde zayıf olduğu, rupinin değer kaybetmesiyle birlikte daha da baskı altına girdiği belirtildi.
 
Editör: TE Bilişim