Hidrodinamik’de 3. Kuşak Dümene Geçti, Rota Yeniden Belirlendi

Türkiye’nin, aynı anda 20 gemiye hizmet verme kapasitesine sahip tek tersanesi Hidrodinamik Tersanesi’nde dümenin başına üçüncü kuşak geçti ve rota yeniden çizildi. Genel Müdür Cengiz Kasap, “Yeni dönemde, kurumsallaşma sürecimizi tamamlayacağız. Merkeze yine çalışanlarımızı alarak, pazar çeşitlendirmesi yapıp yeni müşterilerle birlikte sektörün en güçlü tersanelerinden biri olacağız” dedi.

Türkiye’de, aynı anda 20 geminin tamir ve bakımını yapabilecek bir kapasiteye sahip olan Hidrodinamik Tersanesi’nde, dümenin başına üçüncü kuşak geçti ve rota yeniden belirlendi. Hidrodinamik Tersanesi Genel Müdürü Cengiz Kasap, Tuzla Holiday Inn Otel’de gerçekleştirilen ve üçüncü kuşağın temsilcisi Emre Ordu’nun da hazır bulunduğu 2017 Vizyon Toplantısı’nda, firmanın yeni rotasını çalışanlarıyla paylaştı.

Tüm çalışanların katıldığı vizyon toplantısında konuşma yapan Cengiz Kasap, sürekli ileriye yol almayı hedefleyen Hidrodinamik Tersanesi’nin yeni dönemde; merkezine yine çalışanlarını alarak, kurumsallaşma sürecini tamamlayacağını ve pazar çeşitlendirmesi yaparak müşteri portföyünü arttıracağını söyledi.

Cengiz Kasap yeni dönem hedeflerini ve şirket içindeki oluşturulan yeni organizasyonu şu şekilde anlattı:

“Birlikte çalışıp birlikte kazanacağız”

“Bir aile şirketi olan Hidrodinamik Tersanesi’nde çalışan her birey, ailenin çok kıymetli bir üyesidir. 1975 yılından beri, gemi yapımı ve onarımı alanında tam hizmet veren bir tersaneyiz. Drycargo, konteyner gemileri, tanker, nehir gemileri, römorkörler, yolcu gemileri vb. olmak üzere her tür geminin bakımı ve onarımı için hizmet verdik. Bu hizmeti, kaynakçıdan onarım ekibine, pazarlamadan satış ekibine, idari personelden yönetim ekibine kadar tüm insan kaynağımızla birlikte başardık. Yılda ortalama 150 gemi, toplamda 700.000 DWT tamir ediyoruz. 1986'dan beri 3.200'den fazla gemi onarıldı. Bunları hep birlikte biz başardık. Rekabetin sürekli arttığı denizcilik dünyasına çok sağlam bir demir attık. Rüzgârı arkamıza aldık ve en değerli yapı taşlarımızdan olan insan kaynağımızla hep daha ileri yol alıyoruz. Bundan sonra, daha koordine bir şekilde işleyişimize devam edeceğiz ve Hidrodinamik Tersanesi’ni el ele zirveye taşıyacağız. Yeni organizasyon yapımızla çağın gerekliliklerine uyum sağlayan kurumsal bir yapıya dönüşürken bizi büyük bir aile gibi bir arada tutan ve bize güç katan samimiyetimizi kaybetmeyi asla istemiyoruz. Şirketimizin başarısı yükseldikçe hepimiz kazanacağız ve kârımızın belirlenen bir oranını çalışanlarımızla paylaşacağız.”

“Performansı teşvik eden bir kültür oluşturacağız”

Yeni organizasyon yapısının işleyişi ve beklentileri hakkında detaylı bir bilgilendirme yaparak çalışanların sorularını yanıtlayan Cengiz Kasap, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hidrodinamik Tersanesi dünya çapında birçok ülke ile iş anlaşmaları yaparak 42 yıldır faaliyet gösteriyor. Kendi alanında başarılı ve itibar sahibi bir şirketin çalışanları olarak Türkiye pazarında yapabileceğimiz çok önemli çalışmalar bulunuyor. Geçtiğimiz sene elde ettiğimiz başarıyı devam ettirebilmek adına Hidrodinamik Tersanesi olarak oluşturduğumuz yeni organizasyon ile çalışanlarımızın daha huzurlu, güvenli ve mutlak iletişim içerisinde olacağına, bağlı bulundukları departman ve müdürlerle de görevlerini eksiksiz yerine getireceklerine inancımız tamdır. Bugüne gelmemizde büyük katkısı ve emeği olan tüm çalışanlarımız ile bugünden sonra da daha büyük bir inançla, daha büyük işler başaracağımıza eminiz. Hedefimiz performansı teşvik eden bir kültür oluşturmak. Verimlilik, birey bazında motivasyondan doğan ve şirketin bütün kollarına yayılarak performansı teşvik eden kültürün temeli olacaktır. Geçtiğimiz sene elde ettiğimiz bu sonuçların enerjisi ile ulusal ve uluslararası alanda müşteri ve çalışan odaklı politikamızı genişleterek yeni projelerle 2018 yılında sonuçlarımızı daha üst seviyelere çıkaracağız. İnanıyorum ki tersanemiz gelişip çağın ihtiyaçlarına uyum sağlayan kurumsal bir yapıya kavuştukça, ürettiğimiz hizmetin kalitesi ve başarımız artacak, bu başarının ortakları olan organizasyon şemasının en üstündeki kişiden en altındaki kişiye kadar tersanemizin tüm çalışanlarına ortak bir fayda sağlayacaktır. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi bu yıl da çalışanlarımız olacak. Çalışanlarımızın adil şartlarda huzurla ve güvenle işlerini tamamladığı bir ortam başarıyı da beraberinde getirerek verimliliği arttıracaktır.”

“Pazarımız çeşitlendirip sektördeki gücümüzü arttıracağız”

Cengiz Kasap, Hidrodinamik Tersanesi’nin hedeflerini de şu şekilde anlattı:

“Türkiye’ye ait gemi inşası ve bakımının yanı sıra yurtdışındaki birçok şirkete ait gemilerin bakımını üstlenen firmamız, yüksek kapasiteli imkânlarıyla, mavi sularda yol alan gemilerin ilk tercihlerinden biri. Akdeniz ve Karadeniz bölgesindeki her tip gemi için 7 gün 24 saat tamir hizmeti veren, çalışma kapasitesi yüksek bir tersaneyiz. Son 10 yıl içerisinde 1500’den fazla geminin bakımını üstlendik ve 10 adet yeni gemi inşa ettik. Bugün her türlü yeni gemi inşasında ve tamirinde armatörler tarafından öncelikle tercih edilen tersaneler arasında yer alıyoruz. Yurtdışında birçok ülkeden müşterimiz bulunuyor. Yeni dönemde de Kuzey Avrupa, Baltık Ülkeleri ve Rusya’dan yeni müşterilerle başarı listemizi genişletmeyi hedefliyoruz. Planımız, pazar çeşitlendirmesi ile yurtdışı pazarında müşterilerimizi arttırarak sektördeki varlığımızı daha da güçlendirmek.”

Hidrodinamik Tersanesi Genel Müdürü Cengiz Kasap

 Hidrodinamik Yönetim Kadrosu(Soldan Sağa)– Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ordu- İşletme Direktörü Ahmet Kurap-Genel Müdür Cengiz Kasap-Sistem Geliştirme ve Teknik İşler Direktörü Serkan Gürkan-İdari İşler Direktörü Ömer Bütün

Hidrodinamik Tersanesi Çalışanları ve Yönetim Kadrosu

Editör: TE Bilişim