‘Her mahkemelerinde Silivri’de olacağım’

Balyoz Davası’nda tutuklu olarak yargılanırken yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak, darbe girişimi sonrası eşini yargılayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri için çıkartılan tutuklama kararıyla ilgili konuştu.

Çakmak, “Duruşmalarına gideceğim ve karşılarında dimdik oturarak yargılanmalarını izleyeceğim. Merak ediyorum nasıl savunma yapacaklar? Bizimkiler tertemizdi ve bunlar kendilerini nasıl savunacaklar?”

Sevgi Çakmak, tutuklama istemiyle yakalama kararı çıkartılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini sanık sandalyesinde oturduğunu görmeyi çok istediğini söyledi. Geleceği parlak bir komutan olan eşinin 3 yıl kaldığı cezaevinde akciğer kanserine yakalandığını hatırlatan Sevgi Çakmak, tutuklanan heyetin başkanı Ömer Diken ve duruşma savcısı Savaş Kırbaş, başta olmak üzere tüm üyelerin yargılamaları sırasında mahkeme salonunda olacağını belirtti.

‘Nasıl savunacaklar?’

Çakmak, “Ben çevremdeki herkese bir gün bunların hapse gireceğini söylemiştim. Bize en ağır bedelleri ödeten, genç yaşında Cem’i aramızdan alan bu insanların adaletin önünde hesap vereceğini görüyorum. Bize kumpası kuran ve uygulayan 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Silivri’de yargılanacağını öğrendim. Aksatmadan elimden geldiği kadar her duruşmasına gideceğim. Cem ve silah arkadaşlarının hukuksuzluğa teslim edildiği yerde şimdi onların adalet önünde hesap vereceğini düşünüyorum. Merak ediyorum nasıl savunma yapacaklar. Bizimkiler tertemizdi ve kendilerini savundular şimdi bunlar nasıl savunacaklar şahit olacağım” dedi. 

Gökhan Karakaş/MİLLİYET
Editör: TE Bilişim