Hepimizin Odası Hareketi Marmaralı Denizcilerle Buluştu

IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Tamer Kıran Marmara ziyaretleri kapsamında Bandırma, Çanakkale ve Tekirdağ’da denizcilerle bir araya geldi.

Bandırma Toplantısı

Marmara turunun birinci ayağında Bandırma Eken Otel’de Bandırmalı denizcilerle bir araya gelen Tamer Kıran, sözlerine sektörün ve denizcilerin sorunlarını çözmek için bir birlik hareketi olarak yola çıktıklarını ifade ederek başladı. Kıran sektördeki sorunların çözümüne yönelik olarak, “Bürokrasi kendisine gelen talebin bir veya birkaç kurum ve şahsı ilgilendirmeyip sektörün geneline hitap ettiğini düşünürse çözüm için üzerine düşeni yapacaktır.” dedi. Yeni dönemde daha şeffaf bir Deniz Ticaret Odası olacağını ifade eden Kıran; odanın kaynaklarının adil ve kontrollü harcanması gerektiğini vurguladı. Toplantının ilerleyen bölümünde söz alan Bandırmalı denizciler; odanın denizcilerin sorunları ile daha yakından ilgilenmesi gerektiğini, seslerinin İstanbul’dan duyulmadığını, endüstri 4.0, insansız gemiler gibi pek çok alanda değişimin hızlandığını, meslek odalarının da bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade ettiler.

Çanakkale Toplantısı

Marmara ziyaretlerinin ikinci durağında Tamer Kıran ve beraberindekiler Çanakkale'de gerçekleştirilen toplantıda bölgedeki denizcilerle bir araya geldi. Toplantıda söz alan konuşmacılar IMEAK Deniz Ticaret Odası’nın ilk defa böyle yetkin bir kadro ile bölgelerini ziyaret ettiğini dile getirdi. Toplantıda bölgenin uzun süredir çözülemeyen sorunları ve gelecek dört yılda Deniz Ticaret Odası’nın bu sorunların çözümüne sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Tekirdağ Toplantısı

Tamer Kıran Marmara ziyaretlerinin son durağında Tekirdağlı denizcilerle bölgedeki balıkçı barınağında öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda Tekirdağlı denizciler ilk defa Deniz Ticaret Odası üyeleri tarafından bu kadar geniş katılımlı bir ziyaret gerçekleştirildiğini, Trakya bölgesinde oda üye sayısının az olmasına rağmen bölgenin denizcilik açısından potansiyelinin yüksek olduğunu ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim