NEMRUTTA GEMİ YANGINI VE BAŞARILI MÜDAHALE

Aliağa Nemrut limanlar bölgesinde yanaşık halde bulunan “HEKMEH” adlı kuruyük gemisinde 26.02.2013 Salı gecesi yangın çıktı. Yangın; 21:35 sularında geminin yaşam mahalinde meydana geldi. Olay; Liman yetkilileri tarafında farkedilerek alarma geçildi ve limanın yangın söndürme sistemleri devreye alınmak üzere hazır hale getirildi. Eş zamanlı olarak, bölgede yetkili kılavuzluk ve römorkaj teşkilatı olarak görev yapmakta olan UZMAR Uzmanlar Denizcilik Tic. ve San. Ltd. Şti.’ne yangın ihbar yapıldı.

Yangın ihbarını alan UZMAR Nöbetçi Kılavuz Kaptanı; FİFİ 1 (2400 m3/h deniz suyu) yangın söndürme kabiliyetli “ALTUĞ 2”, “ALSANCAK” ve “ALSANCAK 6” adlı römorkörlerini hemen olay yerine sevk etti. Olaya müdahil olan UZMAR Yetkilileri tarafından, kısa sürede Gemi Kaptanı ve personeli ile iletişime geçildi. Gemi Kaptanı ve Aliağa Liman Başkanlığı ile koordinasyonu sağlayan UZMAR, Liman Başkanlığı ve gemi kaptanı talimatı ile römorkörler vasıtasıyla denizden su sıkarak müdahaleye başladı. Aynı zamanda karadan liman ve belediye itfaiyeleri de söndürme operasyonuna katıldılar.

Denizden römorkörler, karadan itfaiyelerin müdahalesi sonrasında yaklaşık 1 saat içerisinde yangın tamamen kontrol altına alındı.

Editör: TE Bilişim