M Lukoil 2007 yılı hedeflerine yüzde 100 ulaştı

99 O Lukoil ve çalışanları 2007 yılına veda ederek 2008 yılını yeni taşındıkları Genel Merkez'de düzenlenen 'Yeni yıl kokteyli' ile kutladı. Kokteylde bir konuşma yapan Lukoil Türkiye Genel Müdürü Fikret Aliyev ; " 2007 yılına dair bütün hedeflerimize yüzde 100 başarıyla Ulaştık " dedi.

Muzaffer Ergun Lukoil Türkiye yönetimi ve çalışanları, 2097 yılının yorgunluğunu İstanbul Zincirlikuyu'daki yeni Genel Merkezi'nde düzenledikleri yeni yıl kokteylinde attı. Lukoil'in Zincirlikuyu'daki binasında düzenlenen yeni yıl kokteyline Lukoil Türkiye Genel Müdürü Fikret Aliyev, Lukoil Ticari İşlemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlham Rzayev, Lukoil Türkiye Akaryakıt Direktörü Adem Türk ve çalışanlar katıldı. "Yeni yılda yeni hedeflerle daha da ileri gideceğiz" Lukoil Türkiye Genel Müdürü Fikret Aliyev, Lukoil'in yeni yıl kokteylinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Öncelikle yeni bir merkeze taşınmamızı kutluyorum. LUKOIL Taşınmanın tamamlanmasının ardından 2007 yılının sonuna yaklaştık. Bu dönemde 2007 yılı adına hedeflerimize tam anlamıyla ulaştık. Gerek bayi yatırımları gerekse satışlar açısından hedeflerimizde sapma olmadan ilerledik. Lukoil Türkiye bünyesinde görev alan herkesin emeği sayesinde Lukoil Türkiye 2007 yılında hedeflerine ulaştı. Türkiye akaryakıt pazarının yüzde ıo'una sahip olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hepinizin yeni yılını kutluyorum yeni yılda yeni hedeflerle yeni başarılarla daha iyi bir yıl ümit ediyorum. "2008 yılının hedefler açısından çok daha hareketli geçmesini bekliyoruz"

Lukoil Türkiye Akaryakıt Direktörü Adem Türk, düzenlenen yeni yıl kokteylinde Enerji Petrol & Gaz'a yaptığı açıklamalarda şu konulara değindi: " 2007 yılında Türkiye'de Lukoil'in istasyon hedefleri ve bu istasyonların Türkiye Lukoil Türkiye Genel Müdürü Fikret Aliyev Lukoil'in 2007 yılında tüm hedeflerini gerçekleştirdiğini söyledi. Çapındaki bölgelere dağılımına ilişkin hedeflerimizi yüzde 100 oranında tutturduk. Akaryakıt satış rakamları açısından da EPDK'ya verilen 60 bin ton projeksiyon rakamına da ulaştık. Gelecek sene ise bu yıl ulaştığımız hedeflerdeki rakamların ötesinde hedeflerimiz bulunuyor. Gerek istasyon yatırımı gerekse akaryakıt satış rakamları açısından 2008'in çok daha hareketli geçmesini bekliyoruz. Ayrıca Lukoil'in gerek motorsporları gerekse başka alanlardaki sponsorluk çalışmaları da sürecek."

Lukoil Türkiye'nin Genel Merkezi'nde düzenlenen yeni yıl kokteyline katılan Lukoil üst düzey yöneticileri ve çalışanlar, 2007 yılma dair genel bir değerlendirme yapma imkanı bulunurken gelecek yıla ilişkin hedefleri paylaştılar. Kokteylde 2007 yılma dair genel bir değerlendirme yapan Lukoil Türkiye Genel Müdürü Fikret Aliyev çalışanlarla tek tek sohbet etti ve 2007'nin değerlendirmesini bir de çalışanlarından dinledi. Ercan Kazaz 2007 yılında Lukoil sponsorluğunda fırtına gibi esti O Lukoil sponsorluğunda yarışarak Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonası'nda fırtına gibi esen Ercan Kazaz kariyerinin dördüncü "Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonu" unvanını elde etti. Ayrıca Kazaz, 2007 yılında ilk kez "Grup N Şampiyonu" oldu . 

Yaklaşık 22 yıldır motor sporları içinde olan Lukoil pilotu Ercan Kazaz, kariyerinde elde ettiği başarıları şöyle sıralıyor: "Kariyerimde dört tane Türkiye Ralli Şampiyonluğu, bir tane Grup N Şampiyonluğu, bir Süper 600 Şampiyonluğu, bir pist, ve bir de Balkan Şampiyonluğu var. Bütün bunlar içerisinde tabi ki bugüne dek tek markaya pilotluk yapma şerefine ulaşan tek pilotum. "2007 yılında Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonası'nda Lukoil renkleriyle yarışarak şampiyonluğa ulaşan Ercan Kazaz, sırasıyla İpragaz Rallisi, Fiat Rallisi, İstanbul Rallisi, Hitit Rallisi ve Kocaeli Rallisi'nde yarıştı. Yurt dışında da Hebros Rallisi'ne katılan Lukoil Pilotu Ercan Kazaz, toplam 87, 75 puanla rakiplerini geride bırakarak Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonu oldu. Kazaz'ın takım arkadaşı Cem Bakançocukları da Copilotlar Şampiyonu oldu. "Lukoil projeye çok sıcak baktı" Lukoil ile Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonası'nda şampiyonluğu yakalayan Ercan Kazaz, Lukoil ile gerçekleşen sponsorluk ilişkisinin nasıl başladığını şöyle açıklıyor; "Atölye Kazaz olarak 2007 senesinde Dünya Ralli Şampiyona'sında Lukoil'in yurtdışındaki bir takımını çalıştırmak üzere anlaşmıştık. Bunu Lukoil'in Türkiye'deki merkezine de ileterek kendilerine her tür detayı gönderdik. Lukoil'in Türkiye'de o dönemki boyutlarını biliyorduk, kendileri bu konuya çok sıcak baktı. Sezona başladıktan sonra ilk iki yarış için anlaştık. İlk iki yarış sonrasında liderliği yakalayınca karşılıklı olarak tüm sezon için sözleşme yaptık.

 

 

Kaynak: Enerji Petrol ve Gaz Dergisi

Editör: TE Bilişim