Hedefimiz ülkeye daha fazla gelir, insanımıza iş yaratmak

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği'nin geçen hafta gerçekleştirilen olağan Genel Kurulu'nda 2010 -2011 dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Yeşim Muhtaroğlu, derneğin kurulduğu 2001 yılından bu yana sektörün gelişmesi ve ülkeye daha büyük bir gelir ve iş imkanı yaratmak için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

1988'den bu yana sektörün içinde bulunduğunu belirten Yeşim Muhtaroğlu, "Bir dönem ülkemizin önemli bir armatörlük kuruluşunun ve yabancı ortaklı girişiminin finans müdürlüğünü yaptım. Masanın iki tarafında da bulundum. 1997 yılından bu yana aile şirketimiz yakıt ikmal firmasında satıştan operasyona, tanker sahipliğinden ve işletmeciliğinden finansmana ve gümrük, EPDK gibi yasal ve idari yönleri ile sektörün her safhasında yoğun tecrübelere sahip oldum. Bu tecrübelerimi sektöre sunmaktan son derece memnunum" diye konuştu.
 
Geçen dönem sorunlarla geçti

Konuşmasında, emeği geçen tüm geçmiş dönem başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Muhtaroğlu, şöyle devam etti: "Ancak samimi söylemek gerekirse derneğimiz geçtiğimiz dönemde daha çok sorunlarla iştigal etti. Biz yeni dönemde bir yandan sektörün karşılaştığı sorunları idaremizle uyum içinde hızla çözüme kavuşturmaya çalışırken, bir yandan da yine tüm ilgili idarelerimizle birlikte sektörümüzün kurumsal kimliğini ve başarılarını ileri götürecek bir vizyon ortaya koymayı hedefliyoruz."

Başta Denizcilik Müsteşarlığı, DTO, gümrükler, liman başkanlıkları ve EPDK olmak üzere sektörün etkileşim içinde olduğu kurumlarla sadece sorunlar için bir araya gelmek istemediklerini ifade eden Muhtaroğlu, "Hep beraber bir masa etrafında oturup denizciliğimizin en önemli alanlarından biri olarak gemi yakıt ikmal sektörünü nasıl daha ileri götürebiliriz, nasıl bu sektörden ülkemize daha fazla gelir, insanımıza iş yaratabiliriz onları konuşmayı, bir politika olarak sektörümüzü denizciliğimizin ve tüm bu kurumların gurur duyacağı bir yere getirmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği'nin 2010-2011 dönemi yönetim kurulunda Başkan Yardımcısı Sibel Büyük, Genel Sekreter Mustafa Yılmaz, Sayman A. Deniz Eraydın, Üye Mustafa Aslan yer aldı.

Editör: TE Bilişim