Hedefim 10-15 yılda koyduğumu almak

Haliç’e yapılacak Yat Limanı ve Kompleksi ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 346 milyon dolarla (KDV dahil 1 milyar 588 milyon dolar) Sembol Yatırım- Ekopark Turizm- Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilen İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde açık artırma görüşmeleri tamamlandı. İhaleye en yüksek teklifi KDV dahil, 1 milyar 588 milyon dolarla Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu tarafından verildi.

İhaleyi kazanan Sempol İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince “Sermaye olarak kullandığımız miktarı 10-15 yılda geri çevirirsek bu proje başarılı diyebiliriz” dedi.

İstanbul’un ve İstanbulluların hassasiyetlerini göz önünde tutacaklarını söyleyen Tamince, Türkiye’deki ve yurtdışındaki tasarımcılarla görüşeceklerini dile getirdi.

Projenin her aşamasında İstanbul’un geçmişine sadık kalacaklarını belirten Tamince, “Osmanlı’nın Haliç’i nasıl kullandığını araştırıyoruz. Kültürel geçmişin izlerini taşıyan bir proje olsun istiyoruz” diye konuştu. Tamince, proje için 1 milyarlık yatırım öngördüklerini ancak bu rakamın süreç içinde yükselebileceğini ifade etti.

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesi, 20. turda Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal Ortak Girişim Grubu’nun ihaleden çekilmesinin ardından sona erdi. İhale komisyonunun, Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu’nun son teklifini istemesinin ardından grup son tekliflerinin 1 milyar 346 milyon dolar olduğunu belirtti.

Açık artırmada en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın onayına sunulacak ve Yıldırım’ın onaylaması halinde ihale sonuçlandırılacak.

1 MİLYON İLAVE TURİST GELİR

Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “İstanbul halkıyla ve şehirdeki önemli kurumlarla istişareler edeceğiz ki bu örnek bir proje olsun. Hedefimiz İstanbulumuza 1 milyon ilave turist getirmek. Bu konuda iddialıyız” diye konuştu.

1 milyarın üzerinde yatırım yapacağız

HALİÇ Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde en yüksek teklifi veren Sembol Uluslararası Yatırım- Ekopark Turizm- Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu adına açıklamalarda bulunan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, amaçlarının 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirmek olduğunu belirterek, “Belki bedel beklentilerimizin biraz üzerinde oldu ama umut ediyorum ki bu önemli lokasyonla ortaklarımızla beraber bunun altından kalkarız” dedi.

Tamince, ihale sonrasında şunları söyledi: “Amacımız Türkiye’ye bir değer kazandırmak. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesine seyahat edildiğinde önemli projeleri size gitmeden anlatırlar. Biz de İstanbul’a böyle bir şey kazandırmak istiyoruz. Turizmde önemli işler ortaya koyuyoruz. İstanbul’da belki de tarihin en değerli ticaret alanı içinde yer alan Haliç’te yapacağımız projeyi çok önemli bir vizyonla ülkeye kazandıracağız. Bölge tarihin adeta göbeğinde bir mekan. İstiyoruz ki insanlar çocuklarıma da torunlarıma da helal olsun, böyle güzel bir şey kazandırıldı İstanbul’a desinler.”

Editör: TE Bilişim