PROJE VAR, GÖKDELEN YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘Haydarpaşa Limanı’nda 7 gökdelenin bulunduğu 5.1 milyar dolarlık proje’ içerikli haberlerle ilgili Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı.
     
Kadir Topbaş, Asya Yakası’nın kent turizminden yüzde 3 pay aldığını ve bu payı artırmaları gerektiğini ifade etti. 
     
Büyükşehir Belediye Başkanı, “Formula 1 dolayısıyla zaten o bölge de ciddi bir aktivite alanı oluyor. İstanbul siluetini en iyi gören bölge ise Haydarpaşa bölgesi. Çevreyi, oradaki yapıları rahatsız etmeyecek ölçekte, bizim kimliğimizi yansıtacak bir proje düşünüyoruz. Gökdelen tarzında rahatsız edici binalar olmayacak. Liman oradan kalkıyor, turist getiren gemilerin gelebileceği, turizm konaklama, otel, apart otel, ticaret, finans ve eğlence merkezleri olacak bir yer düzenliyoruz” diye konuştu. 
     
O projelerde yer alan gökdelenlerin kupürlerden montaj Safirbet yapılarak konmuş tahmini binalar olduğunu söyleyen Topbaş, “Haydarpaşa Limanı henüz etüt çalışması yapılan bir alan. Bu bölgeyi ‘turizm bölgesi’ yapmak için çalışmalarımız var” dedi. 
     
Topbaş, İstanbul’a gelen turistlerin ağırlıklı olarak tarihi yarımadayı gezdiğine dikkat çekerek, Galata-Pera bölgesi dışında da yeni aktif alanların üretilmesi gerektiğini, Haydarpaşa Limanı’nın da, silueti farklı böyle bir alan olduğunu dile getirdi.

(Anadolu Ajansı)

Editör: TE Bilişim