Anadolu'nun İstanbul kapısı olma özelliğini taşıyan Haydarpaşa Garı ve çevresinin, ticaret ve kongre merkezine dönüştürülmesi ve bu çerçevede de halka kapatılacağı ifade ediliyor.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mimar Mücella Yapıcı, Haydarpaşa Garı'nı da içine alan i milyon metrekarelik alanın 'Dünya Ticaret Merkezi' adı altında özelleştirileceğini ifade etti.

Söz konusu alanın IMF direktifleri ve ekonominin borç ödeme çarkının dönmesi bahanesi ile küresel yağmacıların emrine sunulduğuna işaret eden Yapıcı, "Başta İstanbul olmak üzere her türlü tarihi ve kültürel değerimizi yangından mal kaçırırcasına pazara çıkaran bir anlayışın ürünü olan yasalar sayesinde, her türlü denetimden kaçırılabilen çok önemli yerleşme kararlarına, bu kararların planlanması ve uygulaması ile doğrudan ilgili yerel kamu yönetimleri bile artık müdahale edememektedir" diye konuştu.

ÖZEL KANUN ÇIKARILDI

Kamuoyunda 'Haydarpaşa Kanunu' olarak bilinen 17.9.2004 tarihli ve 5234 sayılı kanunun geçici 5. maddesi ile Haydarpaşa Garı ve Liman Alanı'nda bulunan kamu malı taşınmazların bedelsiz olarak Devlet Demiryollarına terk edildiğini ve her türlü imar ve ruhsat işlemleri ile ilgili olarak Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı'nın yetkili kılındığına işaret eden Makrobet Yapıcı, başta Büyükşehir olmak üzere ilgili belediyelerin konuyla ilgili görüşlerinin bilinmediğini söyledi.

 Toplantıda konuşan Şube Başkanı Mimar Eyüp Muhçu ise, merkezi yönetimin, yerelleşme söylentileri adı altında gücünü giderek artırdığını ifade ederek, söz konusu projenin merkezi yönetimin projesi olduğu kaydetti.

Söz konusu alana İstanbul'un yedi tepesini simgeleyen 7 gökdelen dikileceğini de belirten Muhçu, 1 milyon metrekare alanın tamamının yüklenici firma tarafından yapılacağını ve bu bölgenin kamuya yasaklanacağını söyledi.

Birleşik Taşımacılar Sendikası (BTS) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Soner önal da, Marmaray Projesi'nin Söğütlüçeşme'ye bağlanacağını hatırlatarak, "Böylece Haydarpaşa Garı da devre dışı bırakılmış oldu. Bu proje ile Haydarpaşa Garı'nın şehir içi deniz ulaşımı ile olan entegrasyonu da ortadan kalkacak" diye konuştu.

 Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi  tarafından başlatılan 'Haydarpaşa Bölgesi-Dünya Ticaret Merkezi Projesine Hayır' kampanyasına BTS'nin yanı sıra İnsan Yerleşimcileri Derneği, Şehir Plancıları ve Makine Mühendisleri Odalarının İstanbul şubeleri de destek veriyor.

(Kaynak: BİRGÜN Gazetesi/MURAT KARATAŞ İSTANBUL)

Editör: TE Bilişim