HAYALET “PASHA” 5 YIL SONRA DENİZDEN ÇIKIYOR

14 Eylül 2013’de Narlı İskelesine çekilerek, iskelede batan “Pasha” adlı geminin sualtındaki kalan kısımları denizden çıkarılmaya başlandı.

2013 yılında İzmit Limanı’ndan aldığı ve içinde beş konteyner elektronik eşya ile 450 ton sunta yükünü, Lübnan ve Mısır’a götürmek için yola çıkan Tanzanya bandıralı, 63 metrelik gemi, bundan 5 yıl önce Marmara Adası’nın 3 mil açığında, yük kayması nedeniyle yan yatıp batma tehlikesi geçirmiş ve ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Narlı İskelesi’ne çekilmişti. Ancak “Pasha”, kısa süre içinde iskelenin önünde batmış, gövdesi yarı yarıya su üstünde kaldıktan sonra çıkan lodos fırtınasının ardından tamamen sulara gömülmüştü.

Özellikle av sezonunda balıkçı teknelerinin sığındığı Narlı İskelesinde balıkçı teknelerini zor durumda bırakan Pasha, battıktan 2,5 yıl sonra 2016 yılında bulunduğu yerde 2 parçaya ayrıl çekilmiş kalan kısmı sualtında kalmıştı. Dün öğle saatlerinde iskelede başlanan hummalı çalışmayla, Pasha’nın sualtında kalan diğer kısımları da parçalar halinde sudan çıkarılmaya başlandı. Batık geminin önümüzdeki günlerde denizden tamamen çıkarılacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim