Hayalet gemiden 360 Suriyeli çıktı

İtalya açıklarında sürüklenir halde bulunan gemiden, 74'ü çocuk 360 Suriyeli çıktı. Göçmenlerin sağlık durumu iyi...

Gemi içinden fotoğraflar ise insanların mahkûm edildiği koşulları gösteriyor.  İtalya'nın güney açıklarında önceki gün mürettebatı tarafından terk edilmiş bir halde bulunan gemiden, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 360 Suriyeli mülteci çıktı.

İtalyan deniz kuvvetleri tarafından Corigliano limanına çekilen "Ezadeen" isimli gemiden tahliye edilen tamamı Suriyeli mültecilerin 232'sinin erkek, 54'ünün kadın, 74'ünün de çocuk olduğu belirtildi. Ülkelerindeki savaş ortamından kaçabilmek umuduyla yasadışı yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin, bulunduklarında açlık ve soğuktan etkilenmiş oldukları ancak şu an için sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

2014'TE 3 BİNDEN FAZLASI ÖLDÜ

Cuma günü denizde başıboş sürüklenirken fark edilen gemiye İtalyan güvenlik ekipleri helikopterlerle indirilmiş, ilk etapta Sierra Leone bandıralı gemide yaklaşık 400 mültecinin bulunduğuna dair açıklama yapılmıştı. Sahil güvenlik yetkilileri, imdat çağrısını yapan göçmenin "Geminin mürettabatı yok. İtalya kıyılarına doğru gidiyoruz. Dümende kimse yok" dediğini aktarmıştı. Son 14 ayda Avrupa'ya gitmek için 170 bin kaçak göçmen İtalya tarafından kurtarıldı.

Ancak Uluslararası organizasyonların tespitine göre, 2014'te 3 binden fazla kişi Avrupa kıyılarına ulaşma yolunda yaşamını yitirdi.

Editör: TE Bilişim