Havuzlu Çıkarma Gemisi Alıyoruz

TSK'nın önümüzdeki 10 yıl içindeki ihtiyaçları doğrultusunda, 17 Seahawk helikopteri, uzun süre yüzeye çıkmayan denizaltı ve havuzlu çıkarma gemisi alınıyor. Ayrıca ilk Türk İstihbarat uydusu için de düğmeye basılıyor.

Savunma Sanayi İcra Komitesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı toplantı dört saat sürdü.
 
Toplantıdan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 yıllık ihtiyaçlarını karşılaması için düşünülen alım ve ihale kararları çıktı.

Bu çerçevede ABD Skorsky firmasından alınacak 12 Seahawk helikopterine opsiyonel beş tane daha eklendi.

İsithbarat uydusu için karar alındı

Deniz Kuvvetleri için ayrıca dünyada az sayıda orduda bulunan ‘havuzlu çıkarma gemisi’ ihalesi Galabet açılacak. Bu gemi iki tabura yakın askerle birlikte içindeki havuzda amfibi çıkarma gemilerini taşıyor. Aynı komutanlık için açılacak diğer ihaleler, su yüzüne çıkmadan bağımsız taktik sistemli yeni tip denizaltılar, denizaltı kurtarma gemisi, SAT, acil müdahale ve eğitim botunu içerecek.
 
Deniz Kuvvetlerinin çok önem verdiği havuzlu çıkarma gemisinin dışında en önemli kararlardan biri de İlk Türk İstihbarat uydusu için de düğmeye basılması oldu.
 
Söz konusu uydu ile Türk Silahlı Kuvvetleri ülke sınırlarındaki tüm haraketleri uydudan takip edebilecek, Kuzey Irak'tan Ege'ye kadar bir çok alanda yakından gözlem yapma yeteneği kazanacak.

Kodları ASELSAN üretecek
 
40 F-16 VE F-4 uçağının düşman uçaklarını tanıyabilmesini sağlayacak hedefleme ve seyrüsefer kodlarının acil olan kısmının yurtdışından hemen temini kalanının ise ASELSAN tarafından üretilmesi de kurul da kararlaştırıldı.
 
TÜBİTAK'ın araştırma geliştirmeye ayrılan 446 milyon yeni türk lirası bütçesinin bır kısmı da 62 savunma projesinin uygun olanlarına tahsis edilecek.

(CNN Türk)

Editör: TE Bilişim