Havacılık Sektörü, Güvenlik Konferansı'nda Bir Araya Gelecek
 
Uçakta taşınacak sıvılar ve güvenlik amacıyla uluslararası havacılık örgütleri tarafından oluşturulan diğer düzenlemeler, 21 Şubat 2007'de Ankara'da gerçekleştirilecek Güvenlik Konferansı'nda masaya yatırılacak.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün havacılık sektöründen 150'ye yakın aktörün katılımıyla gerçekleştireceği konferansta, sözkonusu kısıtlamalardan Türkiye'yi olumsuz etkilenmemesi için ulusal bir yaklaşım oluşturulması hedefleniyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uluslararası alanda kabin bagajlarında taşınacak sıvılar ile ilgili getirilen yeni düzenlemeler ve diğer sınırlamalarından ülkemizin olumsuz etkilenmemesi ve bu konuda ulusal bir görüş oluşturulması amacıyla 21 Şubat 2007 tarihinde Güvenlik Konferansı düzenleyecek.  

Türk sivil havacılık sektöründen güvenlik konusunda uzman temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilecek konferansta, 10 Ağustos 2006 tarihinde İngiltere'de sıvı kullanılarak sivil uçaklara yönelik terörist faaliyetlerin ortaya çıkarılmasının ardından, AB hava alanlarından yapılacak uçuşlarda, yolcularının kabinde taşıyacakları sıvılarla ilgili oluşturulan yeni düzenlemeler değerlendirilecek. 6 Aralık 2006 tarihinde yapılan ECAC toplantısında, AB bünyesindeki uygulamaların Türkiye gibi AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelere dezavantaj getirmemesi gerektiği konusunda girişimlerde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havacılık sektörünün temsilcileri ile Güvenlik Konferansı'nda bir araya gelerek bu konuda ulusal bir yaklaşım oluşturacak.

Konferansta, söz konusu düzenlemeyle ilgili olarak Türkiye'deki kurum ve kuruluşlara durum hakkında bilgi verilerek, uluslararası alanda alınması muhtemel kararlardan ülkemizin olumsuz etkilenmemesi konusunda neler yapılabileceği tartışılacak. Konferansta ayrıca, ülkemizdeki güvenlikle ilgili uygulamalar ve yaşanan sıkıntılar ayrıntılı olarak ele alınacak.

Kaynak: (SC-ÖK-ÖK-Y) (İhlas Haber Ajansı)
Alıntı:
www.haberler.com

Editör: TE Bilişim