Hatay açıklarında petrol umudu

Pehlivan-2 adlı 51 metre uzunluğundaki araştırma gemisiyle körfezin doğu kıyısında yürütülen petrol arama çalışmalarında denizin derinliklerinde sinyaller gönderildi ve su örnekleri alındı. Petrol arama çalışmalarında körfezin zengin petrol kaynağına sahip olabileceği yönünde bulgulara ulaşıldığı bildirildi.
Petrol arama gemisinin körfez genelinde çalışmalarını uzun bir süre daha devam ettireceği öğrenildi. Verimli petrol elde edilmesi halinde, sondaj çalışmalarının bu yıl içinde başlayacağı ve araştırma çalışmalarının Kıbrıs'a doğru kaydırılacağı tahmin ediliyor.
Bu arada, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Kılıçtutan köyünde yürütülen petrol arama çalışmaları tamamlandı. TPAO büyük umutlarla yürüttüğü Karbeyaz köyündeki petrol arama çalışmalarında ise hayal kırıklığına uğradı. Karbeyaz köyünde petrol bulamayan TPAO buradaki şantiye kulelerini sökmeye başladı. TPAO'nun buradaki 160 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki dev kuleleri Burdur'a taşıyacağı bildirildi.
TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü, yaklaşık iki yıldan bu yana Hatay'ın Altınözü ilçesi Kılıçtutan Köyünde petrol arama çalışması sürdürüyordu. Petrol arama çalışması Hatay'ın Suriye sınırına 2 kilometre mesafede bulunan Kılıçtutan Köyünde Necmetin Okur, Mahmut, Yusuf ve Şerif Yıldız ile Abdurrahman Aşkar isimli çiftçilerin yan yana bulunan tarlasında yürütülüyordu. Yaklaşık 70 işçi ile petrol aramasını sürdüren TPAO çalışmalarını 15 dönümlük bir alanda yapıyordu.
TPAO'nun Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından hummalı bir şekilde yürütülen çalışmalar 160 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki dev kulelerde sürdürüyordu.
Kaynak: İnternet Haber
Editör: TE Bilişim