Hasköy Haliç'e iniyor

Haliç-Üsküdar hattında çalışacak üç seyir gemisinin sonuncusu olan "Hasköy" yarın törenle hizmete girecek.

İDO'nun, "Seyir Gemileri" adıyla başlattığı uygulama kapsamında Haliç-Üsküdar hattında çalışacak üçüncü gezi gemisi "Hasköy" de yarın hizmete giriyor.

600 yolcu kapasiteli gemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete alınacak. Projede, ilk olarak 05 Aralık 2009'da "Kasımpaşa" gemisi törenle hizmete alınmıştı. Ocak ayında "Sütlüce" nin hizmete alındı. Yarın da "Hasköy" gemisi Haliç sularında olacak. Daha önce hizmete alınan Kasımpaşa ve Sütlüce gemilerinde bugüne kadar 260.192 yolcu taşındı.

Gemiler, Haliç ve Üsküdar arasında gidiş-dönüş olmak üzere günde ortalama 10 sefer yapıyor. Haliç köprülerinin altından rahatlıkla geçebilecek formda tasarlanan 42 m. boyunda ve 8,5 m. eninde inşa edilen gemiler 12 deniz mili hız yapabiliyor. Konforlu ve nano teknoloji kullanılarak yapılan koltukları, klima ve iklimlendirme sistemlerinin yanı sıra, çocuk arabası ve engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle rahatlıkla geçebilecekleri kapılarıyla, gemilerin diğer toplu taşıma araçlarına da örnek olması amaçlandı. Tamamen Türk işçi ve mühendislerince Haliç Tersanesi'nde inşa edilen 3 geminin toplam maliyeti ise 9,4 milyon Euro.

Editör: TE Bilişim