Harekat Turizmi Etkilemedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik sınır ötesi harekâtının turizmi olumsuz etkilemediğini ve rezervasyon iptali olmadığını bildirdi.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB ) 19. Olağan Genel Kurulu’nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Günay, harekâtın birkaç gün içinde sonuca varacağını tahmin ederken, şunları aktardı: "Başka ülkelerin bu tür harekâtları ile ilgili hangi tepkilerin verildiğini görüyorsunuz. Şu anda Türkiye’nin bu konuda ne kadar sabırlı ve dikkatli davrandığını dünya biliyor, o yüzden de dünya kamuoyu da önemli ölçüde Türkiye’ye belli sınırlar içinde destek veriyor. İnşallah bir daha Türkiye de, dünya da bu tür acılar ve sıkıntılar yaşamaz."

Bu arada TUROB Başkanlığı’na, Timur Bayındır 3. kez seçildi. Mevcut başkan Bayındır, tek listeyle girdiği seçimlerde oyların tamamını alarak, 3. kez başkan oldu. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Osman Öztürk, Vedat Başaran, Eşref Yıldırım, Mehmet Zelzele, Esra Değirmenci, Vafi Öztanık, Adnan Hastürk, Levent Erdoğan, Hakan Balcan, Armin Zerunyan, Müberra Eresin, Kasım Zoto, Taner Yallagöz ve Ayşem Leman Saraçoğlu seçildi.

Zaman

Editör: TE Bilişim