Hapag-Lloyd’un işletme zararı 675 milyon euro

Alman konteynerli taşımacılık şirketi Hapag- Lloyd’un bağlı olduu Tui Grubu, Hapag-Lloyd’un 2009’un dokuz aylık sürecindeki işletme zararının 982 milyon dolar- 675 milyon euroya yükseldiğini açıkladı. Bu tablo,geçen sene ayni sürede 212 milyon euro kar etmiş olan HapagLloyd’un nasıl olumsuz bir durumda olduğunu gösteriyor.

Aslında küresel krizin en ağır bedelini ödeyen sektör olan konteynerli taşımacılık şirketleri toplam konteyner gemileri filosundan 1.3 mil-yon teu kapasiteye varan gemilerini bağlamış durumdalar. Veriler dünya denizlerde 3 milyon teu’luk artı kapasitede konteyner gemisi bulunduğunu gösteriyor.

Tui Başkanı Michael Frenzel konteyner gemileri sektöründe artık pazarın dibe vurduğunu ve dönüşün başladığına dair işaret görüldüğü için iyimser olduğunu ifade etmesine rağmen HapagLloyd’un gelecek aylarda da işletme zararının devam edeceğini belirtiyor.
Hapag-Lloyd’un cirosu yüzde 28,9 düşüşle 3.3 milyon euroya gerilemiş durumda. Bunun tamamıyla navlunlardaki keskin düşüşlerden ileri geldiği açıklamada yer alıyor.

Editör: TE Bilişim