THY'de Hamsili Pilav

THY 60 milyon TL harcama yaparak ikram menüsünü değiştirdi. 

Türk Hava Yolları'nın (THY) yurtdışı bazı seferlerinde yolculara bazı yöresel yemekler sunulacak. Turkish DO&CO’nun THY business, comfort ve ekonomi sınıfları için hazırladığı yeni ürünleri tanıtıldı. Servis malzeme ve ekipmanlarını içeren yeni ürenler için 60 milyon lira harcandı. Yeni konsept bugünden itibaren New York, Guangzhou, Jakarta, Capetown, Buenos Aires, Sao Paolo, Hong Kong, Washington DC, Seul, Johannesburg, Osaka, Kuala Lumpur, Los Angeles, Tokyo, Şikago, Pekin, Şangay, Saygon, Singapur, Toronto ve Houston seferlerinde sunulmaya başladı. Ayrıca Türk mutfağının yanında Uzakdoğu ve Avrupa mutfaklarından da yemekler yer alacak. Bundan böyle kuru fasulye, hamsi tava, pide, iskender, döner, levrek sarma, dil balığından şiş, tavuk sote, hamsili pilavın yer aldığı yemekler yolcularla buluşacak.

Business sınıfta seyahat eden yolculara yemek sunumu kısık ışıkta yapılacak. Yemeğin ardından yolcular semaverde taze demlenmiş çay da içebilecek.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bu yıl 40 milyonu geçeceğiz. Bu büyümenin neticesinde kaliteyi hiçbir şekilde aksatmadan yoluna devam ediyor. THY’nin artık bir başka havayolunu taklit etme dönemi bitti. Artık biz kendi konseptimizi oluşturuyoruz” dedi. THY Genel Müdürü Temel Koti de “Bizim öğrendiğimiz havadaki 5 yıldızlı ikram servisi yerde 7’ye tekabül ediyor. Biz havada bir verip 2 alıyoruz. Allah nasip etti bu yıl yüzde 25 büyüyoruz. Transit yolcumuz da yüzde 40 büyüyor. Bir milyon olan transitimiz bu yıl 12.7-13 milyonla kapatılacak. Bunda ikramın büyük rolü var” ifadesini kullandı. Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Doğudan ise 60’tan fazla havayolu bulunduğunu, dünyada kimin ne yaptığını bildiklerini ifade etti. Tamamen değişen konsept için 16 milyon parçalık bir ekipman setleri olduğunu söyleyen Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Doğudan, “Biz burada günlük 150 bin yemek yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 85’i Türkiye’den geliyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim