İstanbul'da "Hamsi Şöleni"

Sinop Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen "Hamsi Şöleni''ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.İstanbul'da Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek 2. Sinop Tanıtım Günleri, Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen "Hamsi Şöleni" ile başladı. Şölen kapsamında mangalda pişirilen 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edilirken, Çiğ Hamsi Yeme Yarışması'na katılanlar bir haftalık Sinop tatili kazanmak için birbiriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın birincisi 5 gün, ikincisi 4 gün ve üçüncüsü de 3 gün Sinop tatili kazandı.

Etkinlikte konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Sinop'u, Sinoplulara anlatmanın gereği yoktur. Burada Sinop'u anlatmamı istediler. Sinop'u konuşmaya başlarsam 2 ay yetmez. Sadece tek bir cümleyle size Sinop'u anlatayım. Karamsarsanız, hüzünlüyseniz Sinop'a gelin ve mutlu olun. Ondan sonra memleketinize dönersiniz. Hiçbir şeyiniz kalmaz. Sinop, Türkiye'de insanların birlikte en mutlu yaşadığı kenttir" dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise İstanbul'da 400 bin Sinoplu'nun yaşadığını hatırlatarak, Sinop'u İstanbul'da yaşamak için bu organizasyonu yaptıklarını ifade etti. Sinop Valiliği, Sinop Belediye Başkanlığı ve İstanbul'daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan Sinop Tanıtım Platformu'nun iş birliğiyle düzenlenen 2. Sinop Tanıtım Günleri, 26-29 Kasım arasında gerçekleştirilecek.

Sinop'un marka şehir haline gelmesi için düzenlenen etkinlikte, şehrin tarihi, turizmi, kültürü, sanatı, folkloru ve otantik değerleri tanıtılacak.

Editör: TE Bilişim