Halit Gürdeniz Toprağa Veriliyor

29 Nisan günü yaşama veda eden denizcilik camiasının duayenlerinden; Yüksek Denizcilik Okulu'nun unutulmaz "Protokol" dersi hocası Halit Gürdeniz bugün Sarıyer'de toprağa verilecek.

Halit Gürdeniz; 1949 yılında Makine bölümünden mezun olduğu okulda daha sonra hoca olarak görev yapmış; denizciliğin örf ve adetlerinin ne kadar önemli olduğunu öğrencilerine aşılamış, 30 yıldan fazla emek verdiği "her bakımdan iyi bir kaptan ve baş mühendis yetiştirilmesi" emelinden hiç vazgeçmemişti.

Halit Gürdeniz; D.B. Deniz Nakliyat T.A.Ş. Denizcilik Bankasında Başmüfettişlik görevinde bulunmuş ve bu görevden emekli olmuştu.

"Allahım, denizlerin o kadar büyük ve bizler o kadar küçüğüz ki, bizleri himayenden mahrum etme"; "Selamet enginlerdedir" onun unutulmaz sözleri arasındaydı.

"Hişt, arkadakiler, beni duyabiliyor musunuz" sözleriyle öğrencilerin büyük sevgisini sağlayan Halit Gürdeniz; Deniz Kuvvetleri'nin değerli kurmaylarından Tuğamiral Cem Gürdeniz'in de babasıydı.

Halit Gürdeniz hocanın cenazesinin 1 Mayıs Salı günü (bugün) Sarıyer Merkez Camiinde kılınacak öğlen namazına müteakip Sarıyer'de defnedilecek.

Merhum Halit Gürdeniz'in aziz naşının deniz üzerinde sahile yanaştırılmış bir platformun üzerine konularak DB Deniz Nakliyetı ve Türk Bayraklarının göndere çekileceği bir cenaze töreni yapılacağı öğrenildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim