Halit Gürdeniz Hocamız İzmir’de Anıldı

Denizcilik camiamızın duayen hocalarından M. R. Halit Gürdeniz İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu tarafından düzenlenen bir törenle 23 Mayıs 2007 günü anıldı. Anma töreninin gerçekleştiği salonun girişinde Hocamızın resimlerinden oluşan bir sergi de gerçekleştirildi.

Hocamızın kızı Ayşe Narin’in ve torunu Ülkem Gürdeniz’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda denizcilimizin ünlü isimleri Kpt.Altay Altuğ, İzmir Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erdoğan Yılmaz, İzmir Deniz Ticaret Odası Danışmanı Erol Çağlar, İzmir Deniz Ticaret Odası Müdürü E. Albay Halil Hatipoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ile açılan törende önce Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu mezunu da olan Ülkem Gürdeniz dedesinin özgeçmişini sundu ve denizcilik mesleğini seçmesinde dedesinin ne kadar etkili olduğunu anlattı..

Daha sonra Ayşe Narin anneleri merhum Rahime Gürdeniz’in Halit Gürdeniz hocamız için yazdığı bir şiiri okudu ve babası ile olan anılarını paylaşarak babasının ne kadar candan ve arkadaşça yaklaşan bir baba olduğunu anlattı. Ayşe Narin, kardeşi Cem Gürdeniz gemi ile boğazdan geçerken babasının her seferinde Sarıyer sahilinden nasıl bayrak salladığını, bu konuda yazılmış bir şiiri de okuyarak aktardı.

Halit Gürdeniz hocanın oğlu Tuğamiral Cem Gürdeniz’in sınıf arkadaşı olan E. Albay Halil Hatipoğlu yetişme çağlarında Halit Gürdeniz Hocanın kendilerini nasıl etkilediğini ve ufuklarını açtığını anılarıyla kaydetti.

Erol Çağlar kendisinin öğrenciliğinde Halit Gürdeniz Hocanın ilk kez Yüksek Denizcilik Okulu’nda göreve başladığını ve öğrencilere hoşgörü ve anlayışla yol gösterdiğini anlattı. Kpt. Altay Altuğ, Halit Gürdeniz Hoca ile aynı dönemde öğrenci olduklarını ve Gürdeniz Hocanın kendisine takılmaktan çok hoşlandığını anılarıyla aktardı. Erdoğan Yılmaz ise Halit Gürdeniz Hoca ile D.B. Deniz Nakliyat T.A.Ş. de birlikte görev yaptıklarını ve çok güzel günler geçirdiklerini anlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Kpt. Dr. Selçuk Nas Eylül 2005’de Halit Gürdeniz Hoca ile Adnan Lavkan Hoca’yı İzmir’de Yüksekokul’da bir konferans için buluşturduklarını, ve bu buluşmanın tüm katılımcılara çok fazla katkısı olduğunu nakletti.

Halit Gürdeniz Hocanın diğer öğrencilerinin de anılarını ve duygularını paylaşmaları ile anma töreni sonuçlandı.

DenizHaber.Com

DenizHaber olarak; bu kadirşinaslık örneği girişimlerinden ötürü Sayın Prof. Dr. A. Güldem Cerit hanımefendinin şahsında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu'na teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilişim