Haliç'i Çocuklar Yelkenlerle Şenlendirdi

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Yelken Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 2. Haliç Yelken Şenliği, Hasköy Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklar, optimist katagorisinde yarıştılar. Aralarında kızların da bulunduğu çocuk sporcular Haliç'te kuğular gibi süzülürken, güzel görüntüler oluşturdular.
Beyoğlu Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl su sporlarına önem vererek kurduğu, Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü"nün ev sahipliğinde gerçekleşen şenlik izleyenlere de keyifli dakikalar yaşattı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, şenlik öncesinde yaptığı konuşmada, "İlk kez geçen sene burada bir yarış yaptık. Çocuklarımız Haliç'i çok sevdi. Türkiye'nin pek çok yerinde bu sporu sevdirmek için geziyor ve yarışlar düzenliyoruz. Ama hep kendimizi sanki bir sirk gösterisi yapan grup gibi hissediyorduk. Çünkü geri döndüğümüzde bir dahaki sene oralarda bu sporu yapan olmuyordu. Ancak ilk kez Beyoğlu'nda böyle bir güzellik yaşıyoruz. Geçen sene ektiğimiz tohumları bu yıl topluyoruz. Beyoğlu Belediyesi Yelken Klubü'nden bu yıl 5 sporcu bu yarışmaya katılıyor. Bu da bize gurur veriyor" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu ilçesinin iki tarafınının denizle kaplı olduğunu hatırlattı. Demircan, "Haliç ve İstanbul Boğazı ilçemizi çevreliyor. Halkımızı denizle daha çok buluşturmak istiyoruz. Bu nedenle Haliç'te su sporlarına yönelik bir kulüp kurduk. Bir yılda 200 gencimize eğitim verdik. Aralarından 25'i başarılı olarak lisans aldılar. Bu spor öylesine sevildi ki artık optimist teknelerimiz yetmiyor. Sayılarının 1000'i bulması gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından teknelerini Haliç'e indiren sporcular, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın start vermesiyle yarışa başladılar. Şenlik, gün boyu süren 3 yarışın ardından ödül töreni ile son buldu. 25 ilden gelen 9 kulübe bağlı kızlı-erkekli 49 çocuğun yelkenlerini suya indirdiği şenlikte Haliç'te şen kahkahalar yükselerek, unutulmaz görüntüler oluştu.

Tüm sporculara katılım sertifikası ve eşofman takımı ile bir çift spor ayakkabı hediye edildi. Genel Klasman'da ilk 5 sporcu ile bayanlar kategorisinde ilk 3 sporcuya ödülleri verildi. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim