"Haliç Yat Limanları" toplantısı protesto edildi

Haliç Dayanışması üyesi bir grup, "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı"nı protesto etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce Haliç Kongre Merkezi'nde "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" düzenlendi. Haliç Dayanışması'ndan bir grup, toplantının yapıldığı salona girerek, "İstanbul Haliçsiz, Haliç tersanesiz olmaz" yazılı pankart açtı. Eylemciler, önce ıslık ve düdük çalarak, daha sonra da mikrofonun kablosunu çekerek konuşma yapılmasını engellemeye çalıştı. Gruptakiler, toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istedi ancak heyet bunu kabul etmedi.

Protestonun ardından heyet, salondan ayrıldı. Haliç Dayanışması üyeleri de dışarı çıkarak, bir süre "Haliç bizim, İstanbul bizim" şeklinde slogan attı. Grup adına konuşan mimar Gül Köksal, Haliç Dayanışması, meslek örgütleri, tersaneciler, emekçiler, mahalle dernekleri olarak bu toplantıyı yaptırmadıklarını söyledi. İhale sürecinin 2,5 yıl önce başladığını belirten Köksal, "Çevre Etki Değerlendirme' denilen şeyi de bu sürece alet ediyorlar. Bunun yolu da böyle bir yol değildir. Biz de halk olarak, katılım ve şeffaf süreçler adı altında bir müsamereye dönüşmüş bu oyunun bir parçası olmamak üzere görüşlerimizi dile getirdik. Toplantıyı açtırmadık. Kendi tutanağımızı hazırladık. Çünkü tutanak hazırlamayı reddetti heyet. Ama sözlü olarak kabul etti. Dolayısıyla 'halk katılımı' adı altında bu müsamereye izin vermedik. Bundan sonra süreci takip edeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim