Kısa adı DENİZ – DER olan Denizcilik Mensupları Derneğinin düzenlediği Haliç Tersanesi’nin 558. Kuruluş yılı kutlamaları “TERSANE-İ AMİRE 558 YAŞINDA “ ADLI etkinlikle kutlandı.

11 Aralık 2012 tarihinde Haliç Tersanesi içinde bulunan konferans salonunda yapılan etkinliğe katılım umulanın üzerinde oldu, etkinliğe katılan büyük bir çoğunluk etkinliği ayakta izlemek mecburiyetinde kaldı.

Etkinliğe, Beyoğlu Kaymakamı Osman EKŞİ, Şehirhatları İşletmesi A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Mutlu, Şehirhatları İşletmesi Genel Müdürü Süleyman Genç, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müşaviri Yaşar Duran AYTAŞ, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ahmet ERGİN, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşa Fakültesi Dekanı Prof. Dr Bahri Şahin Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sadullah Sacit DEMİR Deniz Haber Com yazarı Murat BİRECİK Dok Gemi İş Sendikası Genel Başkanı Necip NALBANTOĞLU Deniz Tarihçisi Gazeteci Yazar Osman ÖNDEŞ ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri Tersane Müdürü Süleyman FİLİZ katılmışlardır.

Etkinlik ahrete intikal etmiş tüm denizciler ile 4 Aralık 2012 tarihinde bir kaza neticesinde vefat eden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personeli için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okunmuştur. Etkinlik Dernek Başkanı Ali Can’ın konuşmasını  Şehirhatları İşletmesi Genel Müdürü Süleyman Genç, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müşaviri Yaşar Duran AYTAŞ, Dok Gemi İş Sendikası Genel Başkanı Necip NALBANTOĞLU konuşmaları izledi  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof.Dr İdris BOSTAN Tersane-i Amire’nin kuruluşunu ve Cumhuriyetlin ilanına  kadar süren evreleri ilgili, Marmara Üniversitesi İktisat Fakiltesi öğretim üyelerinden Yard.Doç Dr Murat KORALTÜRK  Cumhuriyetten zamanımıza kadar süredeki Gemi İnşa , Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden Yard. Doçb Dr T.Gül KÖKSAL ise Tersane-i Amire’nin endüstriyel Mirası konulu bir konuşma yapmıştır.

Etkinlik  Şehirhatları İşletmesi Genel Müdürü Süleyman Genç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof.Dr İdris BOSTANY Marmara Üniversitesi İktisat Fakiltesi öğretim üyelerinden Yard.Doç Dr Murat KORALTÜRK  Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr T.Gül KÖKSAL ‘a bu etkinliğe verdikleri katkı nedeni ile Dernek Başkanı Ali CAN ‘ın Plaket ve Beratlarının takdimi ile son bulmuştur.

Editör: TE Bilişim