Başbakan Tayyip Erdoğan, 3. köprü için bugün düzenlenen temel atma töreninde yaptığı açıklamada, tarihi 1450'lere uzanan Haliç Tersanesi ile ilgili önemli bir mesaj verdi. Erdoğan, anılan bölge için ihaleye hazırlandıklarını aktardı. Haliç Tersaneleri'nin temeli 1455'te Tersane-i Amire olarak atılmıştı.

Haliç’te bugünlerde yeni ihaleye hazırlandıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, burada Camialtı ve Taşkızak tersanesine yönelik proje hazırladıklarını söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Haliç’in içindeki 2,5 milyon metreküp çamuru alıp, Küçükköy’e taşıdıkarını ve Vialand’ı yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Orada bir çevre projesi uyguladık. Çevrecilik adına konuşanlar önce Vialand’ı ziyaret etsiler, gelsinler, görsünler ne oldu, ne bitti diye. Biz laf üretmiyoruz, biz iş üretiyoruz" diye konuştu.

Haliç Tersaneleri, Kasımpaşa’dan Hasköy yönüne doğru Haliç, Camialtı ve Taşkızak Tersanelerini kapıyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında kurulan Tersane-i Amire günümüzde Haliç Tersaneleri ismi ile anılıyor.
Editör: TE Bilişim