Pusula’da bu hafta Haliç tersaneleri, gemi inşa, gemi söküm ve 2.el piyasalar konuşuldu.

DÜNYA Ekonomi Denizcilik ve Lojistik TV’de yayımlanan Pusula’nın bugünkü programında Haliç Tersaneleri, Gemi inşa sanayi, gemi geri dönüşüm ve ikinci el piyasaları vardı.

Deniz Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çiçek, Taşkızak ve Camialtı Tersaneleri’nde yat inşa ve yat bakım tersanesi olarak devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Çiçek, çevreci gemilerin dünya gemi inşa piyasasını yeniden canlandıracağını belirterek Türk tersanelerin buna hazır olması gerektiğini kaydetti.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker de, Avrupa Komisyonu’nun geçen hafta kabul ettiği regülasyonu değerlendirerek, yeni kuralların Aliağa’ya etkisini değerlendirdi. Çeviker, yılın ilk yarısında Aliağa’daki tesislere daha az gemi geldiğini belirterek bir önceki yıla göre 2013’te daha az gemi söküleceğini dile getirdi.

İkinci el gemi piyasalarıyla ilgili bilgi veren Golden Destiny Analisti Özgür Çubuk da, navlunlardaki kısa süreli yükselişin 2.el gemi fiyatlarına ve yeni inşaya etkilerini anlattı.

Dünya

Editör: TE Bilişim