HALİÇ GEMİLERİ SUYA İNİYOR

Haliç ve Üsküdar hattında kullanılmak üzere tasarlanan her biri 600 yolcu kapasiteli Haliç Gemileri’nin ilki “Kasımpaşa” törenle suya indiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullulara kaliteli hizmet anlayışıyla deniz ulaşımına yatırımlarını sürdürüyor. Kentin trafik sorununa yönelik alternatif çözümler üreten İDO,  “Haliç Gemileri “ projesiyle yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.

“Sütlüce”, “Hasköy” ve “Kasımpaşa” adlarıyla ilk aşamada 3 adet üretilecek olan ve Haliç köprülerinin altından geçebilecek formda tasarlanan 600 yolcu kapasiteli Haliç Gemileri’nin ilki, 26 Haziran 2009 Cuma günü saat 14.30’da Haliç Tersanesi’nden törenle suya indiriliyor.

Panoramik görüş açısıyla Haliç’in tarihi güzelliğine farklı bir açıdan bakma fırsatı sunan Haliç Gemileri’nde, İDO’ nun yeni nesil deniz araçlarında bulunan standart özelliklerden;  engelli kullanım alanları, hayvan barınağı, büfe hizmeti vb. donanımlar yer alıyor.

12 deniz mili hız kapasitesinde, 42 metre boyunda ve 8.5 metre eninde inşa edilen Haliç Gemileri, Haliç ve Üsküdar deniz hattına uygun olarak, özellikle de bölgede bulunan köprülerin altından rahatlıkla geçebilecek şekilde tasarlandı. Yaklaşık 1 yılda toplam 9,4 milyon Euro’ya malolan gemilerle, yolculara yüksek konforda, hızlı, güvenli ve keyifli yolculuklar sunulması hedefleniyor.
 
Bu gemilerin benzerleri Venedik, Amsterdam, Budapeşte gibi Avrupa şehirlerinde turistik amaçlı kullanılıyor.

Editör: TE Bilişim