Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği'nin yürüttüğü 'Sporla Umutlu Bir Gelecek Projesi' kapsamında Zap Suyu’nda gençler rafting yaptı. Gençler, Türkiye’nin en hızlı akan akarsularından biri olan Zap Suyu'nda rafting yaparak adrenalin dolu anlar yaşadı.

Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje ile gençlere verilen rafting eğitiminin ardından iki bota binen gençler, debisiyle Türkiye’nin en hızı akan akarsularından biri olan Zap Suyu'nda rafting yaparak adrenalin dolu anlar yaşadı. Proje Koordinatörü Emin Yıldırım, Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na 'Hakkari’de Sporlu Umutlu Bir Gelecek Projesi' adı altında Hakkari’deki yaklaşık 50 gence rafting ve bisiklet eğitimi vermek üzere bir proje sunduklarını söyledi.

Yıldırım, ”Bugün rafting ayağını gerçekleştirdik. Yaklaşık 20 tane arkadaşımız geldi, iki tane botla rafting etkinliği bitirdik. Gayet güzel bir etkinlik oldu. Arkadaşlarda herhangi bir sıkıntı olmadı. Herkes son derece memnun mutlu bir şekilde ayrıldı. Bu projedeki amacımız hem Hakkari’nin tanıtımını yapmak, doğa sporlarındaki başarısını ön plana çıkarmak hem de burada dezavantajlı öğrencileri raftinge ve bisiklete kaydırıp onların sporla daha iyi bir yerlere gelmelerini sağlamak.” dedi.

Katılımcılardan Mazlum Tekçe ise Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği’nin proje kapsamında düzenlemiş olduğu rafting eğitimine katıldığını ifade ederek, "Gerçekten şehrimizde memleketimizde böyle bir sporun yapılması bizi çok mutlu etti. Debisi yüksek olan bir suda Zap Suyu'nda rafting sporunu yaptık. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Katılımcılardan Yusuf Kazandıoğlu da "Bugün rafting yaptık, çok heyecanlıydı, çok mutlu olduk. Her şey dört dörtlük geçti. Sıkıntısız bitti. Harika bir doğası var. Herkesin görmesi gereken bir doğa var." diye konuştu.


Cihan
Kaynak: cha