Haftada iki kez balık diyabet hastalarına şifa   
 
Yapılan bir araştırmaya göre, haftada en az iki kez balık yemek diyabet hastalarında sık görülen böbrek rahatsızlığı riskini azaltıyor.  
  
İngiliz bilimadamları, orta yaş ve üzerindeki 22 bin 300 hastanın kayıtlarını inceledi. Aynı zamanda geniş çaplı bir kanser araştırmasına da konu olan bu kanser hastalarında balık yemenin etkileri gözlendi. USA Today gazetesinin haberine göre, bu hastaların yeme alışkanlıkları ile ilgili anketler yapıldı ve her birinden alınan idrar örneğinde böbrek rahatsızlığının belirtilerinden biri olan albümin proteinin olup olmadığına bakıldı.

Araştırma bulguları, bu hastalar arasında çoğunlukla 2.tip olmak üzere diyabet hastası olup haftada bir porsiyondan az balık yiyenlerin idrar örneklerinde, haftada iki kez balık yiyenlere oranla, albümin bulunma oranının dört kat fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Böbrek rahatsızlığının diyabetin en ciddi komplikasyonlarından biri olduğunu söyleyen araştırma grubundan Salgın Hastalık Bilimcisi Amanda Andler, balıktaki besinlerin böbreğin çalışmasını etkileyebileceğini ve kan şekeri kontrolünde faydalı olabileceğini de belirtti.

Ancak hangi tür balığın daha faydalı olduğu henüz belirlenmedi. Uzmanlar bu bulgunun tam olarak kanıtlanması için bazı denemelere gerek olduğunun da altını çizdi. Ama sonuçlar henüz kesinleşmese de, daha fazla balık yemenin bir zararı olmayacağı söylendi.
 

Editör: TE Bilişim