"Haberler Mesnetsiz ve Dayanaktan Yoksun"

Denizcilik Müsteşarlığı'nın web sitesi aracılığıyla yapılan basın açıklamasında; tarifelerle ilgili yapılmaya çalışılan  gerçek dışı haberlere değinildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Dün (28 Ağustos 2008) bazı basın ve yayın organlarında, liman hizmet tarifelerine ilişkin olarak Müsteşar geri adım atmaya başladı başlığı altında haber ve yorumlara yer verildiği izlenmiştir.

Bilindiği üzere Liman hizmet tarifeleri, sadece liman hizmetlerini verenleri değil bu hizmeti alanları ve ülkemizde deniz yoluyla ithalat ve ihracat yapan tüm müteşebbisleri de etkilediğinden doğru ve hakkaniyet ölçüleri doğrultusunda bir tarifenin çıkarılması büyük önem taşımaktadır.

Müsteşarlığımız, denizcilik sektörünün ve sektörden hizmet alan diğer müteşebbislerinin taleplerini ülkemizin menfaatleri doğrultusunda her zaman değerlendirmiş ve değerlendirmeye devam edecektir. Nitekim, görülen lüzum üzerine tarifelerin, ilgili genel müdürlüğün çalışmalarını daha geniş bir çalışma periyoduna yayabilmek maksadıyla ertelenmesi uygun görülmüştür.

Tarifelerin ertelenmesinin ilgili genel müdürün izne çıkmasıyla alakası olmadığı gibi bu tür söylentiler mesnetsiz ve herhangi bir dayanaktan yoksundur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim