Atanmayı bekleyen şair müsteşar Cumhurbaşkanı'na sitemli şiir yazdı

Hangi göreve geldiyse ataması Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmayan ve şu anda Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı'na vekalet eden Sadık Altınkaynak, derdini şiirle anlattı.

Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı'na vekalet eden Sadık Altınkaynak, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bu göreve asaleten atama kararnamesini imzalamamasına şiirle tepki gösterdi. AKP hükümetiyle birlikte atandığı görevlerde hep kararname krizi yaşayan Altınkaynak, hangi göreve getirildiyse Sezer atamasını imzalamadı. Önce 2003 Nisan ayında Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'ne getirildi ancak ilgili kararname Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadı. Altınkaynak, 1.5 yıl bu görevi vekaleten sürdürdü.

Arsa Ofisi'nin kapanmasıyla birlikte Altınkaya bu kez Aralık 2004'te Denizcilik Müsteşarlığı'na, müsteşar yardımcısı olarak atandı ama kararnameye köşkten yine imza çıkmayınca bir mektup yazarak nedenini sordu. "Cumhurbaşkanını takdirini böyle kullandı" yanıtını veren Köşk'e sonunda derdini şiirle anlatmaya karar verdi.

Adeta ırk ayrımcılığına uğradığını ileri süren ve 30 yıl devlete sadakatle çalıştığını söyleyen Altınkaynak, Sezer'in başkalarının atamasını imzalamasına rağmen kendisininkine bir türlü onay çıkmamasını, "Onlar beyaz Türk, ben zenci miyim" diyerek eleştirdi. "Arzuhal" adlı şiirini, Cumhurbaşkanı'na da gönderen ve hâlâ köşkten atamasına onay bekleyen Sadık Altınkaynak'ın şiirinin bir bölümü aşağıda...

Arzuhal
Vekaletten asalete geçmeme izin verilmedi,

Yoksa bunca atananlar "Beyaz Türk" ben zenci miyim,

Onlar efendi de ben Çankaya kapısında dilenci miyim,

İstirham ediyorum dosyama bir daha bakınız,

Hangi görevlere uygunsam bir yeşil ışık yakınız,

Bir bülbülü nalanım, çektiğim hep dilimdendir,

Sürçü lisan eylediysem uğradığım zulümdendir,

Lütfedip söyleyin nedir hatam noksanım günahım.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim