Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (GYTE) yapısının değiştirilerek, bölgeye 5 yeni fakültenin ilave edileceğini söyledi.

Gebze Ticaret Odası'ndan (GTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, beraberinde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve parti yöneticileriyle birlikte GTO'yu ziyaretinde açıklama yapan Okur, üniversite ile ilgili çalışmalarını meclis kapanmadan parti grubuna önerge olarak teslim ettiklerini belirterek, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (GYTE) yapısının değiştirilerek, 5 yeni fakültenin ilave edileceğini söyledi.

Tıp, Sağlık Bilimleri, Grafik - Tasarım, Gemi İnşaat - Denizcilik ve İlahiyat Fakültesi ile birlikte bin kişilik bir kadronun oluşturulduğunu ifade eden Okur, "Meclis açıldığında Kocaeli milletvekilleri olarak önceliğimiz, GYTE'nin Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak çevrilmesi ve bunun akabinde de fakültelerin oluşturulması olacak. Zamanla yeni ilaveler de yapılabilir" dedi.

Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili de bilgi veren Okur, "Fatih Devlet Hastanesi'nde hizmetlerin aksamaması için poliklinik hizmetlerini prefabrik yapı içerisinde devam ettireceğiz. Poliklinik alanı yıkılacak, hastane temeli atılacak ve hastalarımızın bu vesile ile mağduriyeti önlenmiş olacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca son günlerde odaların bileştirileceği iddiasına da eğinen Okur, gündemlerinde böyle bir şeyin olmadığını kaydetti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler de, 5174 Sayılı yasa gereği yeni bir kanun çıkmadıkça GTO'nun kapatılmasının mümkün olmadığını belirterek, Okur'a konuya gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim