‘O seferlere geçit yok’

Güzelyalı-Avcılar arasında planlanan Ro-Ro projesinin iptal edildiği, Kemal Demirel'in soru önergesine gelen cevapla ortaya çıktı.

İDO'nun gündeme taşıdığı Ro-Ro seferlerine Bursa kamuoyundan yükselen 'hayır' sesleri nihayet karşılık buldu. CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, Bursa'yı ve yakın çevresini yakından ilgilendiren Ro-Ro projesinin 'şimdilik' iptal olduğunu belirtti.

Kemal Demirel, Mudanya Güzelyalı'dan her gün karşılıklı yapılacak 6 seferle 1.700 TIR'ı taşımanın hedeflendiği projeye karşı olduğunu belirterek, "Eğer bu proje hayata geçmiş olsaydı, Bursa-Mudanya yolunda trafik kilitlenirdi" dedi.

İlk proje iptal edildi ama İDO'nun araştırmaları devam ediyor. İDO, Bursa'ya Ro-Ro seferi konusunda ısrarlı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Demirel, düzenlediği basın toplantısında, Bursa'yı yakından ilgilendiren Güzelyalı-Avcılar Ro-Ro Projesi'nin 'iptal edildiğini' açıkladı.

İDO'nun gündeme taşıdığı Ro-Ro seferlerine Bursa kamuoyundan yükselen 'hayır' sesleri, nihayet karşılık buldu. CHP İl Binası'nda basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Kemal Demirel, Bursa'yı ve yakın çevresini yakından ilgilendiren Ro-Ro projesinin iptal edildiğini ifade ederek, "İDO, geçen yıl Ro-Ro taşımacılığı adı altında ihale açmak için harekete geçmişti. Bursa-Güzelyalı ile İstanbul-Avcılar'ı kapsayan bu projenin ihalesinin 13 Mayıs 2008 tarihinde yapılacağı söyleniyordu. Ancak ihale iki hafta gecikmeyle 27 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirilebildi. Ancak sürüncemede kaldı. Projeye göre iki gemi ile günde 6 sefer yapılarak TIR'lar taşınacaktı. Bin 700 TIR Güzelyalı'dan Bursa trafiğine karışacaktı. Eğer bu proje hayata geçmiş olsaydı Bursa-Mudanya yolunda trafik kilitlenirdi" dedi.

HATADAN DÖNÜLDÜ

Büyük bir hatadan dönüldüğünü vurgulayan Demirel, şunları söyledi:

"Bin 700 TIR'ın Mudanya-Bursa yollarında seyahat ettiğini bir düşünün. Zaten şu anda Bursa'dan Mudanya'ya ya da Mudanya'dan Bursa'ya gelenler, trafiğinin çok yoğun olduğunu, adeta tıkanma noktasına geldiğini bilir. Böyle bir trafiğin içerisine böyle bir projeyi soktuğunuz zaman, bu trafik bunların altından kalkamaz. Böyle bir projenin hayata geçmemesi çok önemliydi. Ben bir soru önergesi verdim. Önergeye gelen cevapta, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilmesi gereken arazi seçimlerinin henüz sonuçlanmaması nedeniyle projenin sağlıklı yürümesinin mümkün olmadığı değerlendirilerek, 3 Temmuz 2008 tarihinde ihalenin iptal edildiği anlaşılmıştır' deniliyor. Yani ihalenin iptal olması, daha önce düşünülen Avcılar-Güzelyalı Ro-Ro Projesi'nin iptali anlamına geliyor. Herkes, can ve mal güvenliğini riske atabilecek bu projeye engel olmak için çalışmış ve proje iptal edilmiştir." Demirel, konuyla ilgili haberleri manşetine taşıyan gazeteniz Bursa hakimiyet gazetesine de teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim