İngiltere Deniz Kazaları Araştırma Bürosu deniz kazaları baş müfettişi Stephen Meyer; geçtiğimiz hafta   yaptığı açıklamada; güvenliğin ticari baskılara karşı yaptığı savaşımı kaybetmekte olduğunu bildirdi.

Deniz Mühendisliği, Bilim ve Teknolojisi Enstitüsünde (IMAREST) bir konferans veren Meyer; havacılık endüstrisine oranla deniz taşımacılığının güvenlik sistemlerinin yapı olarak ilkel değilse bile çok karmaşık olduğunu söyledi.

Meyer, Sivil Havacılık Otoritesini "Havacılıktaki güvenliğe büyük önem veren bir kuruluş" olarak öne çıkarırken; Safirbet IMO için de "Orada da pek çok iyi insan aynısını yapmaya çalışıyor ama onların çabaları olaya tamamen ticari olarak gören üyeler yüzünden kaçınılmaz olarak kısıtlı kalıyor" dedi.

Klas kuruluşlarını da eleştiren Meyer; klas kuruluşlarının kendilerine karşı sarsılan güveni yeniden oluşturmak adına çabaları olduğunun bilinmesine rağmen, bu kuruluşların ticari kuruluşlar olduğunun altını çizdi. Meyer; "Burada dahi görülüyor ki, endüstrideki güvenliğin mutlak hakim olması gerektiği alanlarda bile ticari çıkarlar öne çıkmaktadır" dedi.

(Fairplay)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim